Kako poskrbeti za bolj močne in goste lase?

Klavdija Rupar 30.03.2023
dolgigostilasje-unsplash

Vse ženske si želimo močnejših in bolj gostih las. A marsikatera ima s tem precej velike težave, saj so njeni lasje že po naravi tanjši. Z leti se lasje še bolj tanšajo, kar je lahko povezano s staranjem, z nosečnostjo, stresom ali primanjkovanjem določenih hranil. 

Kaj lahko naredimo sami doma, da bodo naši lasje bolj gosti in močni?

Sestavine, ki bodo poskrbele za bolj močne lase

Obstaja nekaj sestavin, ki znanstveno dokazano skrbijo za vaše lase. Med njimi so:

  • žagasta palma
  • rožmarin
  • soja
  • pšenica

Za povečanje gostote las boste morali pogledati sebe tako znotraj kot zunaj, da boste lahko videli, kaj je tisto, kar vam preprečuje rast las. Naši lasje so namreč narejeni iz žvepla, kisika, vodika in dušika, zato je pomembno, da jeste hrano, ki vsebuje te minerale. Če vam jih primanjkuje, jih začnite dodajati. Poleg tega pa lahko na rast las vplivajo tudi slaba dieta, vnetja, premalo spanja in premalo hidracije.

pexels cottonbro studio 7440057

Dnevne rutine, ki vam lahko preprečijo tanjšanje las

Zelo pomembno je, da se pravilno prehranjujete in ste večino časa dobro hidrirani. Potem je zelo pomembno, kako dobro prenašate stres. Ljudje pogosto podcenjujejo vpliv stresa na naše telo, lahko pa vpliva tudi na hitrejše tanjšanje in izpadanje las

Metoda, ki pomaga, je preprosta masaža lasišča. Štiri minute na dan bodo povečale cirkulacijo krvi in poskrbele, da bo tkivo na lasišču začelo hitreje poganjati nove lase.

pexels rodnae productions 7755223

Uporaba določenih izdelkov za gostejše lase

Seveda si lahko pomagate tudi s šamponi, balzami in serumi, ki bodo poskrbeli za bolj goste lase. Vendar se morate zavedati, da je to bolj kratkoročna rešitev, na dolgi rok je zelo pomembno predvsem, kaj dajete vase.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča