Kako ustvariti skodrane ali valovite lase kot iz salona

CITYLIFE 21.12.2020
wella

Zakaj bi si povzročali sive lase, ko pa obstaja samo nekaj trikov in skrivnosti, do popolnega rezultata.

Naj bodo naša osnova skodrani ali valoviti lasje, saj s tem ne moremo nikoli zgrešiti. Preproste kodre dosežemo z različnimi toplotnimi grelci (likalniki/ kodralniki, ali pa kar navijalke).

Preprost in enostaven koder je vedno najlepši. Saj veste, manj je več! In kako do njih?

Lase si razdelimo v tri sloje, katere spnemo s klipsno ali ščipalko. Prvo sloj je krovni del glave, drugi del je od ušesa do ušesa, ter tretji od ušes navzdol. Ker je zaščita las pred toploto pomembna, jih zaščitimo s produktom EIMI Thermal image znamke Wella professional, ki poskrbi da lasje ne izgubljajo vlage in ostanejo vedno v top kondiciji.  Oddelimo si srednje debel pramen. 3 cm od lasišča nastavimo likalnik za lase ter ga enkrat ovijemo okoli pramena in nežno zdrsimo proti konicam las.  

Dobili smo nežen in glamurozen val. To ponovimo po celotnih laseh po vseh sekcijah ki smo si jih predhodno oddelili. 

Ko zaključimo s kodranjem, počakamo cca 5 minut, da se lasje popolnoma ohladijo. Za še bolj glamurozen izgled, razčešemo lase s krtačko Tangle teezer. Brez nje, nikakor ne gre. Edinstvena krtačka, ki ne naelektri lase in jih ne trga. Pa še lepa je!


Za boljšo strukturo las uporabimo suhi šampon EIMI Dry me. Razpršimo ga po celotnih laseh iz cca 20 cm. Vtremo in s prsti privzdignemo lase ob lasišču za boljši volumen. Dry me je zakon, ni le suhi šampon ampak mnogo več od tega!

ČAS ZA KITO

Pri preči si izberemo malenkost debelejši pramen, katerega spletemo v rahlo kitko. Ob vsakem zavoju, rahlo potegnemo lase navzven za še bolj poln izgled kitke. Mesto kitke lahko izberemo poljubno. Ustvarjajte!

Zadnji del spnemo v neenakomerno figo, za katero uporabimo špange ali lasnice. Figa naj bo preprosta in rahlo razmršena. To dosežemo tako, da iz le te potegnemo pramene las, da dosežemo še večji učinek volumna. 

Da poudarimo naš obraz, pustimo kakšen pramen ob obrazu ali ob ušesih, kateri dodatno popestri pričesko. Kitko spnemo nazaj proti figi in že imamo popolno svečano pričesko. Kako preprosto! Za obstojnost poskrbi EIMI Super set lak, kateri nas ne bo pustil na cedilu. Zagotovil bo obstojnost pričeske dolgo v noč. 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča