illy_skodelice_art-collection-biennale-venezia-2024

illycaffè na 60. beneškem bienalu predstavil novo umetniško kolekcijo skodelic illy Biennale Arte Venezia 2024

CITYLIFE 17.06.2024

Na letošnjem, jubilejnem 60. beneškem bienalu - mednarodni umetnostni razstavi v Benetkah, najstarejši in največji bienalni prireditvi na svetu, ki se odvija že od leta 1895 - sodeluje tudi največji italijanski proizvajalec kave  - illycaffè z najnovejšo kolekcijo skodelic illy Arte. 

Ikonična oblika skodelice illy in južnoameriški umetniki 

Kurator letošnjega bienala je brazilski kurator Adriano Pedrosa, ki je prvi kurator beneškega bienala iz Južne Amerike. Osrednja tema bienala je Tujci povsod. Kurator Pedrosa je v spremnem besedilu zapisal, da kamorkoli greš in kjerkoli si, srečuješ tujce in si tujec. Ne glede na to, kje se znajdemo, smo globoko v sebi vedno tujci. Adriano je k oblikovanju skodelic illy povabil štiri zelo posebne in med seboj precej različne umetnike, ki sodelujejo na letošnjem beneškem bienalu. To so: gvatemalska umetnica Paula Nicho, perujski umetnik Rember Yahuarcani López, kolumbijski umetnik Aycoobo in brazilski kolektiv Mahaku. Čeprav jih povezuje ikonična oblika skodelice illy, je vsak od njih ta majhen in vsakdanji predmet spremenil v okno svoje lastne podobe. Ikonične skodelice illy so uporabili kot platno za izražanje ustvarjalnosti, globoko zakoreninjene v tradiciji in kulturi njihovih domovin. 

illy_skodelice_art-collection-biennale-venezia-2024

Projekt illy Arte slavi strast do umetnosti in kave

Sodobna umetnost se v umetniških skodelicah združuje z vsakodnevnim ritualom pitja kave, raziskovanjem novih kombinacij in odkrivanjem novih izkušenj. illy pri projektu sodeluje z željo, da bi proslavili strast do dobrega in lepega ter etiko ustvarjanja. Posebne skodelice slavijo pa ob vsem omenjenem slavijo tudi izjemno, že več kot 20-letno, sodelovanje. V galeriji preverite videz novih umetniških skodelic, ki bodo zagotovo pripomogle k temu, da se bomo tujci - v svoji ali v družbi drugih tujcev - ob pitju kave počutili dobro in navdihnjeno.

illy_skodelice_art-collection-biennale-venezia-2024

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika