ICEHOTEL - Zanimiv ledeni hotel na Švedskem

Klavdija Rupar 19.12.2019
hotel

Bi želeli letošnjo zimo prenočiti v ledenem hotelu? To možnost ponujajo na Švedskem, kjer so ustvarili že 30. različico ledenega hotela. Gre za hotel, ki ga je oblikovalo 33 umetnikov iz 16 držav, zanj pa so porabili dva tedna in sneg ter led iz švedske reke Torne. V njem so zgradili 15 sob za goste, dvorano za poroke in ostala praznovanja ter glavno dvorano, v kateri je polno lestencev in stebrov.

30 let nazaj je ustanovitelj ICEHOTEL-a začel zanimivo potovanje, ki je poskrbelo, da smo dobili prvi pravi ledeni in sneženi hotel na svetu. Na letošnjo različico so se začeli pripravljati že spomladi, ko so nasekali 1300 blokov ledu in jih hladili toliko časa, da so začeli izdelovati razstavo.

ICEHOTEL #30 lahko obiščemo vse do 14. aprila 2020, nato pa se stopi in odteče v reko. Trajni del hotela, ki se imenuje ICEHOTEL 365, pa ledeno izkušnjo omogoča skozi celo leto.

Več na: icehotel.com

Fotogalerija

ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger ICEHOTEL. Foto: Asaf Kliger

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika