Skriti kotički Obsotelja in Kozjanskega

CITYLIFE 19.08.2020
sotla

Pogosto ugotovimo, da slabo poznamo turistično ponudbo svoje bližnje okolice, hkrati pa smo lahko domačini tudi ambasadorji svojega kraja in s svojimi dobrimi zgodbami vabimo k nam domače in tuje turiste. Na Razvojni agenciji Sotla že vrsto let skrbimo za skupno promocijo območja občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Rogaška Slatina in Rogatec,  ki jo s projekti uspešno širimo v čezmejne destinacije. Spodaj nekaj namigov, kje najti informacije za raziskovanje našega območja.S kolesom, konjem ali peš

Že pred časom smo na Razvojni agenciji Sotla vzpostavili destinacijsko spletno stran (www.visitok.eu), na kateri prav tako najdete zbrano ponudbo širšega območja, petih občin Obsotelja in Kozjanskega. Ob »top« atrakcijah najdete zbrane tudi digitalizirane konjeniške in kolesarske poti, zemljevide pešpoti na območju in marsikatero uporabno informacijo, ki vam bo v pomoč pri načrtovanju spoznavanja našega območja. 

V projektu RIDE&BIKE II (odobren v programu Interreg V-A Slovenija Hrvaška, delno sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj), smo konjeništvo in kolesarstvo povezali tudi čezmejno. Kliknite na https://rideandbike.eu in raziščite ponudbo čezmejnega območja vzdolž reke Sotle. 

Deli in vabi na območje

Po vzoru priporočil Slovenske turistične organizacije in kampanje Moja Slovenija na socialnih omrežjih, ki jih urejamo, predstavljamo skrite kotičke našega območja, na katerih so domači in tuji turisti z nami že delili svoje fotografije iz izletov in potepanj z značko #obsoteljekozjansko.Spremljate naš Instagram profil (@visit­_obsotelje_kozjansko) in Facebook stran (Obsotelje & Kozjansko) ter nam pomagajte pri promociji območja. S pomočjo fotografij, objavljenih na družbenih omrežjih, nam boste pomagali odkrivati in širši javnosti predstavljati najboljše razglede, neobljudene poti, običaje, pristna doživetja ter posebnosti manjših in večjih krajev na območju. 

Obiščite skrite kotičke in jih delite z značko, hashtagom #obsoteljekozjansko ter #ridebike2.

Foto: passagepassport.com (Lara Kamnik in Uroš Polajžer) in Katja Sket 

www.visitok.eu

www.rideandbike.eu


Aktivnost je del projekta RIDE&BIKE II, Interreg V-A Slovenija Hrvaška, ki je delno sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.  

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča