Decembrska praznična potovanja z vlakom

CITYLIFE 05.12.2019
Decembrska praznična potovanja z vlakom

Decembra vožnje z vlaki postanejo središče pravljičnih doživetij, saj na Slovenskih železnicah že tradicionalno organizirajo posebne vožnje, na katerih se lahko, predvsem najmlajši potniki, zapeljejo v čarobni svet pravljičnih junakov. Z muzejskim vlakom in Božičkom se bomo lahko potepali po različnih koncih Slovenije. Pravljične vile bodo v Celje potovale z rednimi vlaki iz smeri Maribora, Velenja, Ljubljane do Celja. 

Božiček se decembra vozi z muzejskim vlakom

Božiček bo tudi v letošnjem decembru že tradicionalno potoval po Sloveniji s skoraj sto let starim muzejskim vlakom, na eni izmed 37-ih voženj pa se mu lahko pridružimo.

Z vilami v Pravljično deželo Celje - tudi iz Zagreba

Tudi letos vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celje. V središču knežjega mesta bodo vile vse do 31. decembra 2019 - Silvestra ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše. V središču knežjega mesta bodo vile v decembrskih dneh "Pravljične dežele" gostile številne glasbene goste, pravljične junake, zlasti pa številne otroke iz vseh koncev in krajev.

Pravljični vlaki, na katerih bodo potnike razveseljevale pravljične vile, bodo 13. decembra 2019, prvič letos, zapeljali iz Maribora v Celje.

Obisk prazničnih mest v tujini

Z vlakom se lahko brezskrbno odpravite tudi na adventne in silvestrske dogodke v številna evropska mesta. Vabijo Zagreb, Reka, Opatija, Split, Gradec, Beljak, Dunaj, Salzburg, Budimpešta, Praga, Beograd, München ali Trst. Do nekaterih mest se iz Ljubljane lahko zapeljete že od 8 evrov naprej.

Več na: slo-zeleznice.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča