Počitnice v družbi konj

CITYLIFE 10.06.2020
grad prestranek

ZAKAJ NA TABOR?

Konjeniški tabori so pomemben del razvoja konjeništva in otrokove odgovornosti. Tabori dajejo velik poudarek spoznavanju nege konja in celostni skrbi za konja, na katero otroci v želji imeti konja, po navadi pozabijo. Tabori potekajo v sproščenem počitniškem vzdušju in omogočajo otrokom druženje z vrstniki v naravi ter učenje jahanja. Jahanje poteka v manjših skupinah. Konjeniški tabori ne potekajo kot intenzivna šola jahanja, ampak omogočajo poleg jahanja otroku spoznati pristen stik s konji, razvijati občutek odgovornosti za živali, spoznati skrb in nego konja ter sproščeno druženje z vrstniki. Tabori so primerni tudi za popolne začetnike. Tabori na Gradu Prestranek pa imajo še dodaten čar – Posestvo nudi otrokom edinstven prostor za aktivne počitnice sredi narave. V bližnji okolici se nahaja veliko zanimivosti, ki jih bodo otroci raziskovali skupaj z animatorkama. Ogledali si bodo eko farmo za pridobivanje senenega mleka, arheološko najdišče Ovčja jama, se igrali konjeniške igre in ter sodelovali v aktivnostih vezanih na določen letni čas.

Prijava in več informacij si lahko preberete na: https://www.gradprestranek.si/turizem/jahalni-tabori/

ZAKAJ NA DELAVNICO?

Izjemen način učenja na dolge proge, kjer posamezne vsebine za katere v šoli jahanja po navadi zmanjka časa obdelamo bolj podrobno in celovito ali pa le prvi stik s konji, ki nam daje samozavest in moč da vstopimo v konjeništvo. Otroci in odrasli se ob celodnevnem druženju s konji sprostijo in poglobijo v posamezne vsebine v povezavi z konji. Splošno znano je, da so konji odlični terapevti, ki od nas zahtevajo popolno zbranost, če želimo da z nami sodelujejo in tega nas učijo vsako minuto, ki jo preživimo z njimi. Teme delavnic: dan preživet v čredi islandskih konj, delo s konji na tleh, oskrba konja od A do Ž, vse kar moram vedeti pri nakupu konja, igra s konji, biomehanika jahanja.

Prijava in več informacij si lahko preberete na: https://www.gradprestranek.si/konjenistvo/konjeniske-delavnice/

ZAKAJ NA PRIPRAVE?

Cilj priprav je hitrejši napredek jahačev, druženje in povezovanje med njimi, sklepanje prijateljstev in izmenjava znanja in izkušenj ter spodbujanje sodelovanja med njimi. Ker skupaj zmoremo več. Namenjene so jahačem, ki si želijo izpopolniti že pridobljeno znanje in pridobiti fizično kondicijo za jahanje. Pri športni pripravi in jahanju bomo ugotovili kje je posamezni jahač šibkejši in katere vaje mu lahko pomagajo pri izboljšanju njegove fizične pripravljenosti. Prvi dan bodo jahači in inštruktorica zastavili cilje, ki jih želijo doseči. Inštruktor bo prilagodil program glede na prijavljene jahače in njihovega predhodnega znanja ter zastavljenih ciljev. Da bomo dosegli cilje, bodo jahači sodelovali med seboj in s tem spoznavali tudi nove vezi.

Prijava in več informacij si lahko preberete na: https://www.gradprestranek.si/konjenistvo/konjeniske-intenzivne-priprave/


 

Izbor urednika