Kam z otroki za noč čarovnic?

Klavdija Rupar 29.10.2019
noč čarovnic za otroke

Čeprav noč čarovnic pri nas še vedno ni tako znana kot pustovanje in podobni običaji, je v zadnjih letih njena priljubljenost zagotovo narasla. Ker so ta teden šolske počitnice, v četrtek 31. oktobra pa še dela prost dan, je to kot nalašč , da otroke peljemo na katero izmed zabav in dogodivščin v sklopu noči čarovnic. Spodaj smo zato pripravili krajši seznam le teh.

Noč čarovnic v ljubljanskem živalskem vrtu

Nočni ogled živalskega vrta je vselej posebno doživetje, a ob noči čarovnic bomo po njem kot uročeni. Degustiraii nam bodo čarovniške zvarke in se preizkušali, ali si drznemo vtakniti roko v začarano škatlo. S čudežnim oglašanjem bomo privabili ''puščavsko ladjo'', prisluhnili stopinjam ''kralja živali'' in izvedli bruhajočo čarovnijo. Za konec bomo spoznali Zmajčico in odpravili predsodke do luskastih živali.

Foto: zoo.si

Noč čarovnic za otroke v Rovih pod starim Kranjem

Konec oktobra se v Rovih pod starim Kranjem odpre pravljični svet, ki je viden samo otrokom. Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem je grozna, temna in strah vzbujajoča, a na poti otroci izganjajo strah pred živalmi in temo, v začaranem labirintu pa se naučijo zanesti na svojo lastno orientacijo. Po opravljenih čarovniških podvigih se z lanternami sprehodijo še do pravljične čarovnice, ki jim pričara pravljico Alica v čudežni deželi. Cena za starše je 10 evrov, za otroke 6.

8. Tradicionalni kongres čarovnic v Olimju

Čarovnice iz Dežele pravljic in domišljije vabijo vse čarovnice in čarovnike od blizu in daleč, da se udeležijo 8. tradicionalnega kongresa čarovnic. Kongres bo potekal v četrtek, 31. oktobra med 10. in 21. uro v Deželi pravljic in domišljije v Olimju, Koča pri čarovnici. Otroci se bodo lahko sprehodili čez čarovniško tržnico, se udeležili kreativnih delavnic, iskali skriti zaklad, za konec pa bo sledil nočni ogled Dežele v soju bakel. Udeležba je brezplačna.

Foto: carovnica.si

Začarani Grad Bogenšperk

Tudi letos bo Grad Bogenšperk pravi začarani grad. Z vseh strani se bodo namreč zbrale čarovnici in čarovniki, ki bodo pričarali prijetno jesensko vzdušje. Skupaj z otroki bodo preganjali mraz, izrezovali buče, iskali zaklad, se podali v začaran labirint, ustvarjali na otroških delavnicah in si ogledali otroške gledališke predstave. Cene vstopnic za otroke so 3 za starše pa 6 evrov.

Mini ZOOLand v Slovenskih Konjicah

Že 9. leto zapored bodo strašili in poganjali strah po žilah v Mini ZooLANDU v Slovenskih Konjicah, kjer je letos novost Hiša strahov v pravi strašljivi hiši. Otroci si bodo barvali obraze, izdolbli buče, prižgali sveče, pekli okusen kostanj in se sladkali s slastnimi palačinkami. Otroci si bodo lahko ogledali tudi strašljivo magično predstavo, v kateri ne bo manjkalo strašnih animacij, poslikave obraza, strahcev in čarovnic ter drugih stvari. Cena vstopnic za otroke je 5, za odrasle pa 7 evrov.

Foto: minizoo.si

Noč čarovnic v Blejskem gradu

Dogodki v sklopu noči čarovnic na Blejskem gradu bodo potekali med 27. oktobrom in 2. novembrom. Dopoldnevi so namenjeni mlajšim otrokom, ki bodo ob pomoči navodil lahko raziskovali notranjost Blejskega gradu. Od 17. ure dalje pa je program namenjen vsem tistim starejšim in manj boječim otrokom ter odraslim saj bodo ugotavljali, kako strašna je lahko tema in spoznali, kakšno moč imajo duhovi, ki še vedno tavajo znotraj obzidja gradu. Cena vstopnice je plačilo vstopnine za grad.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika