Noč čarovnic - 5 stvari, ki jih potrebujemo za nepozaben filmski večer?

Klavdija Rupar 28.10.2019
Noč čarovnic. Foto: Depositphotos

Noč čarovnic je vedno bolj priljubljena tudi pri nas. Predvsem v Ljubljani je kar nekaj zabav in dogodkov posvečenih tej grozljivi noči, a če si želite sami organizirati tematsko zabavo ali pa si samo ogledati nekaj grozljivk skupaj s prijatelji, smo pripravili seznam stvari, brez katerih zabava zagotovo ne bo prava.

Okusne slaščice

Noč čarovnic ne sme miniti brez okusnih slaščic. Seveda jih lahko preprosto kupimo in si prihranimo čas, še bolje pa je, da jih ustvarimo sami. Uporabimo različne sestavine in jih okrasimo na grozljivo zabaven način.

Noč čarovnic. Foto: Depositphotos

Pridušena svetloba

Pri organizaciji tematske zabave ne smemo pozabiti na primerno osvetlitev prostorov. Pri tem ni potrebno komplicirati. Pogasimo luči in prižgimo nekaj sveč z vonjem po bučah. Pridušena svetloba, ki jo bodo ustvarile sveče in obrisi senc na stenah bodo celotni zabavi dali strašljiv pridih.

Noč čarovnic. Foto: Depositphotos

Grozljivke

Noč čarovnic vsekakor ne more miniti brez ogleda vsaj ene grozljivke. Izbiramo lahko med več različnimi, pametno pa je tudi, da vmes dodamo tudi kakšno bolj smešno, saj niso vsi najbolj navdušeni nad gledanjem grozljivih prizorov. Nekaj idej: Casper, Krik, Noč živih mrtvecev, Petek 13, Noč čarovnic, Izžarevanje ...


Udoben prostor

Naj bo gledanje filmov kar se da udobno. Raztegnimo kavč, dodajmo odeje in udobne blazine ter pričarajmo prijetno razpoloženje. Odeja bo prav prišla tudi pri gledanju grozljivih prizorov.

Zabavna pijača

Pripravimo lahko tudi zanimive napitke, v katere lahko kot dodatek dodamo umetne dele telesa ali umetno kri. Seveda pa za pijačo uporabimo dejanske sestavine, kot so vino, radenska, ali pa namešamo različne koktelje.

Noč čarovnic. Foto: Depositphotos

Izbor urednika