Modne na smučarski stezi

Pika Zrim 09.12.2019
Modne na smučarski stezi

Kombinezon ali hlače z bundo v črni, beli ali sivi barvi sta letos favorita ko govorimo o smučarski modi. Kombinezoni se iz 70. in 80. let ponovno vračajo v retro stilu in različnih barvnih kombinacijah. Funkcionalnost in udobje naj bosta pri izbiri smučarske opreme na prvem mestu, ne smemo pa pozabiti tudi na kakovostne materiale, ki morajo biti nepremočljivi, in z lastnostmi, ki nas ščitijo pred vetrom in soncem. Pametna izbira je visok ovratnik s katerim lahko zaščitimo spodnji del obraza, veliko žepov, nepremočljiv notranji žep z zadrgo za telefon in zunanji žep za smučarsko vozovnico za lažji dostop do elektronskega vstopa na progo.

Za lažjo izbiro smučarske opreme smo pobrskali za najboljšimi ponudniki smučarske mode na trgu.

Perfect moment

Leta 1984 je ustanovitelj Thierry Donard, filmski ustvarjalec ekstremnih športov in profesionalni smučar, oblikoval oblačila za svoje filmsko produkcijsko podjetje. Svoje izkušnje je uporabil pri oblikovanju oblačil, pri katerem so značilni kakovost, slog in zmogljivost ter se osredotočil na končni cilj vsakega športnika: doživeti ta Perfect Moment. Ta "popolni trenutek" je namenjen tudi podpori za dolgoročno zaščito polarnega medveda, katerega življenjski prostor in obstoj sta močno ogrožena. 

V letošnji kolekciji najdemo poudarek na retro oblačilih tako za smučanje kot tudi za plažo in surfanje.

Perfect Moment. 

Moncler 

Blagovna znamka Monler je bila ustanovljena leta 1952 v Grenoblu v Franciji, danes pa ima sedež v Italiji. Znamka je stalno v stiku z alpinističnimi strokovnjaki, ki jim pomagajo pri tehnoloških raziskavah. Zelo pomembna jim je kakovost, ki je v središču njihovega dela. V zadnjem letu je Moncler ustanovil oddelek za trajnostni razvoj, ki je namenjen podpori dejavnikom okolja in vplivajo na poslovne odločitve.

Bogner

Nekdanji nemški smučar Willy Bogner je pred 70 leti lansiral linijo športnih oblačil. Njegova žena Marija je opazila, da ženska smučarska moda ni najbolj ženstvena, zato je v 50. letih ustvarila kultne elastične hlače, ki so jih nosile tudi Marilyn Monroe in Elizabeth Taylor. 

Fendi

Ena od luksuznih znamk na trgu ima tudi bogato ponudbo smučarskih oblačil z dodatki, ki ne smejo manjkati na smučarskih strminah. To so očala, čelada, rokavice z njihovim prepoznavnim FF lototipom.

Fendi. 

Cordova

Ko sta se 2014 Jane in Cody Seim poročila na gorskih smučinah Sun Walleya v Idahu se jima je porodila ideja o izdelavi smučarskih oblačil, katerih inspiracijo sta našla v 70. letih.

Fotogalerija

PERFECT MOMENT PERFECT MOMENT PERFECT MOMENT PERFECT MOMENT BOGNER
MONCLER GOLDBERGH BOGNER
GOLDBERGH ERIN SNOW CORODOVA CORDOVA ERIN SNOW BOGNER CORDOVA DRAGON FENDI KASK MONCLER - OPTIKA MALI SMUČARSKA MODA SMUČARSKA MODA BOGNER PERFECT MOMENT BOGNER FIRE+ICE BOGNER MONCLER SMUČARSKA MODA

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča