Foto: CPHFW

Barvita moda Kopenhagna

Pika Zrim

Teden mode v danski prestolnici je že nekaj let zapored najpomembnejši pokazatelj skandinavske mode oziroma oblikovalcev, ki postajajo vse bolj cenjeni na svetovni modni sceni. Da je Kopenhagen resnično središče skandinavske mode, govori tudi dejstvo, da sta bila letos odpovedana ostala dva tedna mode v Oslu in Stockholmu. 

Značilnost modnih revij na CPHFW je tudi to, da se modne revije odvijajo v različnih atraktivnih ambientih po celem mestu in okolici kar še dodatno stopnjuje zanimanje za posameznega oblikovalca. 

Kot že nekaj let zapored je bilo največje zanimanje za vodilne modne znamke s severa, kot so Ganni, Munthe, Rotate by Birger Christensen, Custommade ...

Ganni

Čeprav v dežju in na razmočenem teniškem igrišču, je Ganni ponovno pokazal, da spada v sam svetovni vrh novejših modnih znamk: barviti vzorci od glave do pete, visoki škornji z živalskimi potiski in izjemno vzdušje ob modni pisti so zaznamovali tudi 10. obletnico te danske blagovne znamke. 

Ganni

Custommade

Popolno nasprotje Gannijevi skandinavski razigranosti je v kraljevem teatru predstavila znamka Custommade, kjer smo lahko občudovali sofisticirano, očarljivo in glamurozno modo za prihodnjo sezono. 

Custommade

Rotate by Birger Christiansen

Velik aplavz je požela tudi leta 2018 ustanovljena modna znamka Rotate by Birger Christiansen, ki je v sodelovanju z danskimi stilistkama in influencerkama Jeanette Madsen in Thoro Valdimaris prikazala modo kot vsakodnevni glamur in zabavo.

Rotate by Birger Christiansen

Stand

Poleg danskih oblikovalcev, ki so prevladovali, se je predstavilo tudi nekaj znamk iz ostale Skandinavije, med katerimi velja omeniti švedski Stand, mlado podjetje, ki modno zgodbo črpa iz 35-letne družinske tradicije in se je na letošnjem tednu mode predstavilo z usnjenimi, barvitimi in nosljivimi modnimi kosi za vse generacije. 

Stand

Seveda pa je CPHFW poleg novosti, ki so jih skandinavski modni oblikovalci predstavili na modnih revijah, paša za oči tudi med publiko v prvi vrsti, na ulicah Kopenhagna in večernih zabavah. Več o skandinavski "Streetstyle" modi na letošnjem CPHFW pa vam bomo predstavili v naslednjih dneh. 

Več na:  copenhagenfashionweek.com

Foto: CPHFW

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča