5 ključnih modnih trendov 90. let

CITYLIFE 10.09.2019
Moda 90.

Prav moda pa se danes vrača in na ulice in v modne trgovine prinaša razigrana in pisana devetdeseta, ki jih tako močno obožujemo. Pobrskali smo za nekaj kultnih modnih trendov, brez katerih to sezono ne bo šlo.

Neonske barve

Garderobo devetdesetih let je zaznamovala pisana paleta barv. Najbolj izstopajoči so seveda postali neonski odtenki in modni kosiod živo roza do neonske zelene so bili obvezna oprema vsakega takratnega najstnika. Generacija milenijcev to sezono ponovno obuja spomine na svojo mladost prav s takšnimi oblačili, med drugim pa smo v neonskih barvah pred kratkim opazili tudi igralko Blake Lively, blogerko Chiaro Ferragni in druge.

Pulover Zara. Foto: Zara

Široke hlače

Ko so se v trgovinah s hitro modo ob prelomu tisočletja pojavile oprijete kavbojke, smo jih tako vzljubili, da smo popolnoma pozabili na zvončaste hlače, ki so bile nadvse popularne v devetdesetih letih. A z novo modno sezono se trend plapolajočih hlačnic vrača in ponuja nešteto možnosti za čudovite trendovske kombinacije.

Foto: Pull and bear. 

Superge

Superge so v devetdesetih letih postale temelj vsakega modnega sloga in iz omar izrinile tako visoke petke kot tudi elegantne nizke čevlje. Mlada generacija jih je popolnoma vzljubila in garderobe brez superg si skoraj ne predstavljamo več. Ljubezen do udobnega obuvala so seveda prepoznali tudi proizvajalci športnih copat in danes lahko na policah opazimo široko paleto prav takšnih superg, kot smo jih oboževali v devetdesetih.

Superge Adidas OZWEEGO.

Modni namig devetdesetih – superge adidas Ozweego

Superge, ki so že v 90-ih navduševale ljubitelje modnega eksperimentiranja, se vračajo v osveženi podobi. Po več kot dveh desetletjih je adidas Originals ponovno obudil enega najbolj priljubljenih modelov iz devetdesetih let. Nekdanji tekaški copat adidas OZWEEGO 3 so v adidasu reinterpretirali za današnje generacije in hiperfuturistično oblikovanje pripeljali do roba drznosti. S kombinacijo avantgardnega dizajna in značilne tehnologije adiPRENE OZWEEGO predstavlja popolno zedinjenje tradicije z urbanimi trendi prihodnosti. Modeli OZWEEGOso pri nas na voljo vtrgovinah BUZZ in The Athlete's Foot.

Kariraste srajce

Kariraste srajce imajo posebno mesto pri vsakem modnem poznavalcu. Vprašanje, ali gre za lep ali popolnoma zgrešen modni kos, bo verjetno ostalo za vedno odprto, a letos z njimi nikakor ne boste naredili modnega kiksa. Kariraste srajce iz devetdesetih so se namreč vrnile v različnih barvah in krojih.

Foto: Pull and bear.

Jeans jakne z našitki

Trpežno bombažno tkanino, ki smo jo poimenovali jeans, poznamo že dolgo, videti pa je, da nikakor ne bo zapustila modnih žarometov. Dobre kavbojke so postale obvezen modni kos prav vsakega zemljana, prav tako pa navdušujejo jeans jakne. To sezono so še posebno modne takšne, kakršne so bile popularne v devetdesetih letih – polepljene s pisanimi našitki in napisi. Danes jih najdete v Zari, Mangu, Ralph Lorenu in drugih modnih velikanih.

Jeans jakna Zara. Foto: Zara.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča