VW Golf 8 - ponovno kralj svojega razreda

Matej Jurgele 27.10.2019
VW Golf 8 - ponovno kralj svojega razreda

Novi Volkswagen Golf 8 je namreč na novo opredelil pojem privlačnega kompaktnega avtomobila, po zaslugi zanimivih sprednjih in zadnjih luči v najnovejši LED tehnologiji (serijsko, za doplačilo so na voljo matrični žarometi) pa bo prepričal tudi s svetlobnim podpisom. Nova pridobitev znamke Volkswagen bo postavljala nove smernice v razredu kompaktnih vozil tudi glede tehnologije (predvsem asistenčnih sistemov), digitalnih inovacij in najnaprednejših pogonskih sklopov. 

Prava ikona znamke - znani tehnični podatki!

Volkswagen Golf je prava ikona, saj je del ponudbe znamke vse od leta 1974. Predstavljenih je bilo sedaj že skupno osem generacij, prodanih pa je bilo več kot 35 milijonov primerkov, kar je res zavidljiva številka. Prav vsaka generacija je bila uspešna, a trenutna osma generacija predstavlja največ napredka. Zasnovan je na platformi MQB, malce pa je zrasel tudi dimenzijsko.


Ponudba motorjev ostaja pestra, VW Golf 8 GTE že predstavljen!

Ponudba pogonskih sklopov ostaja podobna, a konkretno izpopolnjena z nižjo porabo. Še vedno bodo na voljo številni bencinski TSI, dizelski TDI motorji, prvič pa bo v ponudbi tudi VW Golf 8 kot blagi hibrid pod oznako eTSI in kot priključni hibrid. Različica VW Golf GTE je že bila predstavljena in tudi ta obeta konkretne izboljšave. Menjalnik DSG ostaja v popolnoma digitalni tehnologiji, na voljo bo tudi ročni menjalnik.

Notranjost

Notranjost pri osmi generaciji ikone predstavlja največji napredek, saj je povsem nova in je v taki zasnovi pri znamki Volkswagen še nismo videli. Prevladujejo digitalne inovacije, na armaturni plošči pa opazimo dva zaslona Innovision Cockpit. Nov je tudi opcijski sistem projeciranja podatkov na vetrobransko steklo HUD. Prvi zaslon predstavlja digitalne merilnike, drugi pa je zaslon multimedijskega sistema. Le-ta je podoben tistemu iz prenovljenega modela Volkswagen Passat. Opazite lahko tudi to, da je fizičnih tipk vse manj (upravljanje klimatske naprave poteka preko zaslona), drugačna so pa tudi stikala za upravljanje z žarometi.


Napredne tehnologije

Prav zaradi vse manj fizičnih gumbov, pa je notranjost novega VW Golf 8 precej bolj praktična. Tukaj je recimo USB-C vmesnik, indukcijski polnilnik prenosnih naprav, brezžična povezava s storitvijo Apple Car play. Multimedijski in navigacijski sistem bo najbolj napreden v razredu, saj bo omogočal glasovno upravljanje - ''vklopiti'' ga bo mogoče preprosto z izgovorjavo besede ''Hello Volkswagen''. Vgrajena bo storitev Amazon Alexa, za zabavo pa bo tukaj tudi Harman Kardon ozvočenje s 12 zvočniki. VW Golf 8 bo omogočal nadgradnjo različnih storitev vozila kar preko aplikacije WE Upgrade! VW Golf 8 cena še ni znana, pričakujemo pa, da bodo cene le nekoliko višje kot pri trenutnem modelu VW Golf 7.

Več na: volkswagen.si

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča