Volkswagen ID. space vizzion - električni karavan prihodnosti

Matej Jurgele 01.12.2019
Takšni bodo Volkswagnovi karavani v prihodnosti

Volkswagen ID. space vizzion združuje aerodinamične lastnosti vozil Gran Turismo z velikodušno odmerjenim notranjim prostorom SUV-ja - s tem pa uvaja povsem nov segment. Konceptni avtomobil temelji na modularni platformi električnih vozil MEB. Bruto zmogljivost baterije znaša 82 kWh, kar omogoča doseganje razdalje do 590 kilometrov (WLTP). Z močjo do 250 kW (4MOTION) lahko ID. space vizzion do 100 km/h pospeši v 5,4 sekunde.

Zunanjost - čista aerodinamika

Ker električna vozila ne potrebujejo veliko prostora za motor, ustvarja to novo oblikovalsko svobodo. Pri ID. space vizzion so oblikovalci in inženirji to svobodo izkoristili za optimizacijo aerodinamike in s tem povečanje dosega. 

Notranjost - veliko prostora za življenje na cesti

ID. space vizzion v celoti izkorišča ugodnosti, ki jih ponuja platforma MEB. Zahvaljujoč kompaktnim dimenzijam električnega pogona in bateriji, ki je vgrajene v dno vozila, notranjost bolj spominja na dolgo limuzino premium razreda, kot na model srednjega razreda. Trajnostna pa je tudi uporaba materialov v notranjosti. Novi AppleSkin ™ je umetno usnje, ki vsebuje veliko ostankov materiala iz proizvodnje jabolčnega soka. Poleg tega se v notranjosti ne uporablja več kroma, temveč kromu podoben lak. 

S popolnoma digitalizirano armaturno ploščo ID. space vizzion definira nov status quo v smislu intuitivnega nadzora. Prvič so tako vse informacije o vožnji prikazane na head-up zaslonu. Namesto klasične instrumentne plošče, je na voljo mini zaslon, ki vsebuje samo osnovne podatke o vožnji. Vse ostale informacije so združene na 15,6-palčnem zaslonu, občutljivem na dotik, za katerega se zdi, da lebdi v zraku. 

Konceptni avtomobil s prihodnostjo

ID. space vizzion daje konkreten vpogled v obliko vozila, ki bo predstavljena konec leta 2021 in bo na voljo v različnih izvedbah na v Evropi, Severni Ameriki in na Kitajskem. 

Več na: volkswagen.si

Fotogalerija

Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča