Interaktivni dogodek o prometni varnosti v Ljubljani

CITYLIFE 04.12.2019
AVP

Veste, kakšen je občutek, če bi vas v prometni nesreči v vozilu obrnilo na glavo? Preizkusite demo napravo - vrtavka, ki v varnem okolju ponazori sile prometne nesreče. Nadenite si očala zasimulacijo alkoholiziranosti, uporabe drog in drugih psihoaktivnih snovi in se podajte na poligon, kjer boste preizkusili svoje psihofizične sposobnosti. Na alkotesterju napihajte 0,0 ter dokažite, da ste vzoren voznik. Igrajte nogometni pikado, prometni spomin in zavrtite kolo sreče!

"Alkohol, droge ali druge psihoaktivne snovi močno vplivajo na naše psihofizične sposobnosti in znatno poslabšajo možnosti za varno sodelovanje v prometu!"

Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi močno vplivajo na naše sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Ker praznični december pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih substanc, Agencija za varnost prometa javnost vabi na dogodek, na katerem bodo promotorji prometne varnosti ozaveščali o vplivu alkohola na udeležbo v prometu. V središču Ljubljane vam bo na voljo preizkus super izkustvenih naprav, s pomočjo katerih na lastni koži lahko spoznate, kako na vašo vožnjo in koncentracijo vplivajo alkohol in druge psihoaktivne snovi.

Pridružilo se bo tudi Ministrstvo za zdravje in športniki Priprave na Ljubljanski maraton s projektom 0,0 tekač!

Več na: facebook.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča