Novi SEAT Leon

Matej Jurgele 31.03.2020
Novi Seat Leon

Novi SEAT Leon v primerjavi s prejšnjim modelom prinaša velik napredek na področju oblikovanja. Prenovljeni oblikovalski slog notranjosti in zunanjosti mu daje izrazitejši karakter, ki ga dopolnjujejo izpopo­lnjene dimenzije, odločnejši sprednji del in mehkejše linije. Novi Leon prinaša ši­rok nabor inovativnih tehnologij osvetlitve, vključno z notranjo polkrožno ambientno osvetlitvijo, svetlobnim pasom na zadku, dinamičnimi smerniki, žarometi s celostno LED-tehnologijo in pozdravno osvetlitvijo.

ŠIROKA PALETA NAJNAPREDNEJŠIH POGONSKIH SISTEMOV
Pri četrti generaciji Leona večjo učinkovitost zagotavlja široka paleta naprednih pogonskih sistemov. Na voljo so tako bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehno­logija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid). 

PRVO POPOLNOMA POVEZANO VOZILO ZNAMKE SEAT
Novi Leon je SEAT-ov prvo popolnoma povezano vozilo, s povezljivostjo tako znotraj kot tudi zunaj vozila (spletna navigacija, spletne funkcije in storitve), vključno z vmesnikom Full Link s tehnologijo Android Auto (te na slovenskem trgu Google še ne zagotavlja) in brezžično tehnologijo Apple CarPlay.

SAMOZAVESTNO VSTOPA V PRIHODNOST
Novi SEAT Leon je pripravljen na prihodnost. Nova generacija SEAT Leona temelji na platformi MQB Evo, zaradi česar je vozilo najbolj inovativen produkt znamke: prvo popolnoma povezano vozilo je z naprednimi asistenčnimi sistemi in hibridnimi tehnologijami pripravljeno na vse izzive prihodnosti.

NAJVARNEJŠI SEAT
Prediktivni tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, asistenca za pomoč v sili Emergency Assist, asistenca za vožnjo Travel Assist (na voljo od jeseni 2020), asistenca za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu Side Assist in asistenca za stranski promet zadaj Exit Assist, opozorilo pri izstopu iz vozila Exit Warning – nova generacija Leona je opremljena z nekaterimi izmed najnaprednejših asistenčnih sistemov, ki zagotavljajo optimalno zaščito v vsaki vozni situaciji. Zato je novi Leon najvarnejše vozilo, ki ga je znamka kdajkoli izdelala.

KLJUČ DO PRAKTIČNOSTI
SEAT-ov najuspešnejši model je postal še bolj praktičen. Večje dimenzije pri 5-vratni izvedbi (+86 mm) in pri različici Sportstourer (+93 mm) zagotavljajo več prostornosti na zadnjih sedežih, pri Sportstourerju pa poskrbi­jo tudi za še večjo prostornino prtljažnika.

ZGODBA O USPEHU
V treh generacijah Leona je bilo prodanih več kot 2,2 milijona primerkov in nova generacija bo nadaljevala uspešno zgodbo modela. 

Novi SEAT Leon bo v Sloveniji predstavljen predvidoma junija letos. 

Fotogalerija

Novi Seat Leon Novi Seat Leon Novi Seat Leon Novi Seat Leon Novi Seat Leon

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika