Novi BMW R 1250 RT

Matej Jurgele 16.10.2020
p90403103highresthe-new-bmw-r-1250-r

Za še večji užitek na daljših potovanjih.

Že več kot štiri desetletja je kratica BMW Motorrad "RT" sinonim za dinamične potovalne motocikle, ki združujejo udobje na dolgih potovanjih z dinamičnim užitkom v vožnji po podeželskih cestah. In da bi to zagotovili tudi v prihodnje, so pri BMW Motorrad predstavili novi R 1250 RT. Ta je bil deležen obsežnih spremembam in novostmi. Legendarni 2-valjni bokser motor zagotavlja udobno potovanje in dinamičen pogon. Prostornina motorja še vedno znaša 1.254 kubičnih centimetrov, motor pa razvije 100 kW (136 KM). 

»Novemu R 1250 RT smo dodali nov videz, celovito povečali standardno opremo in dodali številne tehnične nadgradnje, da bi izboljšali celovito vozno izkušnjo. Kot dinamični tourer z neprimerljivo BMW Shiftcam tehnologijo, ima impresivno moč in izjemen navor skozi celotno območje, «Harald Spagl, projektni vodja.

Tehnologija BMW ShiftCam zagotavlja vrhunsko moč v celotnem območju vrtljajev, izjemno tekoče delovanje in učinkovito rabo goriva. Motor je serijsko opremljen z DTC-jem (sistemom za dinamični nadzor oprijema s podlago). Ta zagotavlja visoko raven varnosti med vožnjo zaradi odličnega oprijema, medtem ko novi standardni način vožnje "Eco" vozniku pomaga doseči najboljšo možno učinkovitost porabe goriva. Zahvaljujoč novo razvitemu sprednjemu delu je sedaj novi R 1250 RT videti bolj svež in dinamičen, prav tako pa prinaša to tudi aerodinamične izboljšave.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča