Najmanjši Q, ampak najbolj kul - Audi Q2

Matej Jurgele 03.11.2020
Q2


Audi Q2 je robusten, vsestranski športnik, kar njegov dizajn sporoča že na prvi pogled. Audijevi oblikovalci so motiv mnogokotnika, ki je prej zaznamoval že sprednji del in ramensko linijo, zdaj prenesli tudi na zadek: v odbijač je integriran difuzor z ostro začrtanimi robovi in velikima petkotnikoma na obeh straneh. Tudi sprednji del je spremenjen, površini pod žarometoma sta zdaj izoblikovani še markantneje. Tudi veliki nakazani odprtini za zajem zraka – prav tako petkotni – delujeta še bolj ekspresivno, še zlasti pri opcijskem paketu opreme S line. Osemkotni okvir mreže hladilnika je nekoliko nižji kot doslej, zato se sprednji del zdi širši. V ponudbi lakov za novi Audi Q2 je na izbiro pet novih barv. Pokrova na C-stebričkih sta lahko realizirana v barvi vozila ali v črnih, sivih ali srebrnih odtenkih, opcijsko sta na voljo tudi v izvedbi iz pravega karbona. Poleg osnovne izvedbe sta na voljo še izvedbi advanced in S line.

Vrhunska tehnologija: matrični LED-žarometi
Prenovljeni model Q2 je že serijsko opremljen z LED-žarometi, po želji pa pri Audiju vgradijo nove matrične LED-žaromete. Kar zadeva zadnje luči, Audi na izbiro nudi tudi izvedbo v LED-tehnologiji. Če je vozilo opremljeno z matričnimi LED-žarometi, je opremljeno tudi z dinamičnimi smerniki, ki v tem primeru pri odklepanju in zaklepanju vozila v sprednjih žarometih in zadnjih lučeh uprizorijo svetlobno animacijo.

Motorji za Audi Q2: en TFSI in en TDI
Kompaktni SUV prihaja na nemški trg z dvema zmogljivima motorjema. Motor 1.5 TFSI, ki poganja Q2 35 TFSI, razvije moč 110 kW (150 KM) in doseže navor 250 Nm. Dizelski agregat Q2 35 TDI prav tako razvije moč 110 kW (150 KM), najvišji navor pa znaša 360 Nm.

Prostor prijetnega počutja
Notranjost Audija Q2je dovolj prostorna za pet oseb. Opcijsko panoramsko strešno okno v vozilo spušča svetlobo in zrak, opcijska zatemnjena stekla pa vizualno ločujejo zadnji del potniške kabine. Prtljažnik ima prostornino 405 litrov oz. 1.050 litrov, če podrete naslonjala zadnjih sedežev.

Še bolj suvereni na poti
Serijski je varnostni sistem Audi pre sense front, ki z radarjem spremlja območje pred vozilom. Voznika opozarja na nevarnost trčenja z drugimi vozili, pešci in kolesarji. Če se voznik ne odzove, poskuša z zaviranjem nezgodo preprečiti oz. omiliti njene posledice. Audi Q2 je kompakten SUV s poudarkom na športnosti. Serijsko je opremljen s progresivnim krmiljenjem: večji ko je kot zasuka volana, bolj neposredno je krmiljenje. S tem zagotavlja enostavno manevriranje in velik užitek med vožnjo po ovinkastih cestah.

V evropskih državah je za vozilo Audi Q2 že stekla predprodaja, cene za osnovni model Q2 35 TFSI bo v Sloveniji znašala 27.770 evrov.

Fotogalerija

audi q2 14 audi q2 11 audi q2 15 audi q2 7 audi q2 12 audi q2 10 audi q2 9

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča