Kia razkrila elegantni in minimalistični K900

Matej Jurgele 19.03.2018
Kia K900

Prijetna kabina s sodobnimi materiali

Kia je v limuzini K900 ustvarila prefinjeno in luksuzno kabino, v kateri je vse prilagojeno potrebam voznika, preveva pa jo ambient udobja in varnega zavetja pred zunanjim svetom. Površine, ki se raztezajo od sredinske konzole do vrat, so narejene iz sodobnih kombinacij materialov, mehkih na otip, tu pa so tudi detajli iz lesa, furnir ter pristno usnje. Elegantna in minimalistična notranjost novega K900 vsem potnikom v kabini zagotavlja mirno okolje, v katerem čas teče drugače.

Napredne tehnologije in HMI vmesnik

Notranjost K900 prinaša novi HMI vmesnik in napredne tehnologije, kot sta na primer novi inteligentni sistem nadzora osvetlitve in ambientalna osvetlitev s kromoterapijo (terapija z barvami). 12,3-palčni HMI zaslon je vgrajen tako, da povečuje mir v kabini. Vmesniški nadzor osvetlitve uporablja senzorje bližine, ki osvetljujejo tedaj, ko zaznajo približevanje voznikove roke stikalom na armaturni plošči. Sistem ambientalne osvetlitve si lahko vozniki nastavijo sami. Subtilne luči lahko osvetljujejo kabino v kar 64 barvah in sedmih tematikah, kar ustvarja sodobno in nadvse prijetno vzdušje.

Novo limuzino Kia K900 bodo izdelovali v Južni Koreji, naprodaj pa bo na nekaterih svetovnih trgih (Evrope zaenkrat ni med njimi), s pričetkom prodaje v drugi polovici leta.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča