Za zabavnejšo vožnjo s Ford Mustangom

Matej Jurgele 21.03.2018
Ford Mustang Magneride

Pri amputaciji noge nad kolenom magnetoreološka tekočina (MRT) izboljša umetno koleno, da bolje ublaži sunke – in mu omogoča hitrejši odziv po pristanku z veliko silo. Uporaba MRT v blažilnikih oziroma amortizerjih Ford Mustangovega vzmetenja MagneRide® poskrbi za dodatno zabavo z uglajeno in prefinjeno vožnjo. Tipala ves čas spremljajo stanje na cestišču, elektromagneti pa nadzirajo železne delce v olju, s katerim so napolnjeni blažilniki. Magnetno polje se samodejno prilagaja tisočkrat v sekundi in pri tem z razvrščanjem delcev v posameznih blažilnikih poskrbi, da so le-ti trši pri ostrem zavijanju ali mehkejši za udobnejše ‘križarjenje’ z enakomerno hitrostjo.

 “Športniki tekmujejo v ekstremno izzivalnih pogojih, kjer je vse odvisno od nadzora. Podobno pri Mustangu vzmetenje MagneRide® vozniku sproti pomaga pri odzivu na spreminjanje pogojev z zagotavljanjem ustrezne nastavitve za vsako situacijo,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa.

Še bolj aerodinamičen, hitrejši in tehnološko naprednejši novi Ford Mustang z dovršenim športnim oblikovanjem je na voljo s 5,0-litrskim Fordovim motorjem V8, ki razvije moč 450 KM, in pospeši od 0 do 100 km/h v 4,3 sekunde.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča