Zanimivosti o prihajajočem filmu Levji kralj

Klavdija Rupar 18.07.2019
Levji Kralj

Srčno in večno zgodbo, ki je v obliki animiranega filma gledalce navduševala pred skoraj 25 leti, si bo možno ogledati od 18. julija v novi verziji, posneti po istem scenariju.

Gre za inovativno "live-action" tehniko snemanja, ki v kombinaciji s fotorealistično računalniško animacijo na filmska platna z neverjetno pristnostjo vrača bodočega kralja Simbo, njegovo levjo družino in ostale živalske prijatelje, ki nam bodo sredi afriške savane še enkrat pričarali zgodbo, s katero so odraščale generacije.

ISTA ZGODBA, NOV KROG ŽIVLJENJA
Animirani film Levji kralj iz leta 1994 je v blagajne kinematografov po vsem svetu prinesel skoraj milijardo dolarjev. Originalne risanke, ki velja za enega najbolj uspešnih animiranih filmov vseh časov, se spominjamo tudi po izvirni z oskarjem nagrajeni glasbi (Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight, Hakuna Matata) predvsem pa po pronicljivi zgodbi o častihlepju in izdajstvu ter odgovornosti odraščanja, ki si mnoge pripovedne elemente in motive izposoja iz Shakespearovih dram, klasične mitologije in afriških ljudskih pripovedk.

Novi Levji kralj na velika platna prihaja v režiji Jona Favreauja, ki je pri svojem delu uporabil vsa mogoča sodobna orodja in poskrbel za neverjetno živost in pristnost nastopajočih živali, podobno kot je to storil že v uspešnici Knjiga o džungli, ki je prav tako njegovo delo.

»Disney je z izvirno animirano verzijo doživel neverjetni uspeh, ki ga je nekaj let kasneje še podkrepil musical na Broadwayu. Vedel sem, da moram biti previden, čutil semogromno odgovornost, da ne bi šlo kaj narobe. Hotel sem pokazati, da spoštujemo izvirni material, ki smo ga s pomočjo sodobne tehnologije nadgradili tako, da dobesedno jemlje sapo,« je režiser povedal, ko je bil film posnet.

Levji kralj.

V originalni verziji s podnapisi bomo lahko občudovali naslednje glasove: Simba, bodoči kralj bo Donald Glover, Beyonce Knowles-Carter bo Nala, prijateljica Simbe in njegova ljubezen. Simbovemu ljubečemu in modremu očetu, Mufasi, bo glas posodil James Earl Jones, Simbov zloben stric Scar je Chiwetel Ejiofor, Simbova mama, Sarabi pa Alfre Woodard. Mladega Simbo, ki komaj čaka, da bo kralj bo z glasom oživel JD McCrary ter Shahadi Wright Joseph bo mlada Nala. To je samo nekaj glavnih imen, ki bodo nastopili v originalni verziji.

V slovenski različici bomo poslušali Klemna Mramorja, ki je glas posodil Simbi, Sebastiana Cavazzo, ki bo Mufasa, Pumba bo tokrat govoril z glasom Tilna Artača, Timon pa z glasom Klemna Slakonje. Ptič Zazu bo Igor Štamulak, zlobni Scar Valter Dragan, Simbina mama Sarabi bo Maja Kočar, njegova prijateljica Nala pa Glorija Florjan.

Fotogalerija

Foto: Kolosej Foto: Kolosej Foto: Kolosej Foto: Kolosej Foto: Kolosej Foto: Kolosej Foto: Kolosej

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča