Zabavni družinski filmi za podaljšan vikend

Klavdija Rupar 21.04.2019
Foto: IMdb

Druženje na kavču z otroki, velika posoda kokic in dober družinski film, je zagotovo način, kako preživeti kakovosten čas z družino. A odločiti se za film, ki bo všeč prav vsem, je vedno precej težka naloga. Zato danes predstavljamo nekaj družinskih filmov, med katerimi boste zagotovo našli takšnega, ki bo všeč vsaj večini.

Past za starše ( The Parent Trap) - 1998

Identični dvojčici Annie and Hallie sta bili ločeni ob ločitvi staršev. Eno je vzgajal oče, drugo mama. Nekaj let kasneje se obe skupaj znajdeta v poletnem kampu in se odločita, da se bosta zamenjali in poskrbeli, da se starši ponovno zaljubijo.

Sam doma (Home Alone) - 1990

Družina McAllisters se za božične praznike odpravlja na počitnice. A doma pozabijo svojega sina Kevina, ki mora med njihovo odsotnostjo iz hiše pregnati par roparjev, ki mislita, da je hiša čez praznike prazna. Eden najbolj priljubljenih filmov v času božiča.

Matilda (Matilda) - 1996

Film posnet po istoimenski knjigi Roalda Dahla govori o dekletu, s telekinetičnimi sposobnostmi, ki se spopada z groznimi starši, pri tem pa ji pomaga prijazna učiteljica. Matilda bo otroke naučila, da lahko z malo vzpodbude dosežejo, karkoli si želijo.

Ledeno kraljestvo (Frozen) - 2013

Ko na novo okronana kraljica Elsa ponesreči uporabi svoje moči, zamrzne celotno svoje kraljestvo in ga spremeni v večno zimo, se njena sestra Anna poveže s fantom, ki ga sreča na poti in pojočim senžakom, da bi jo poiskala in kraljestvu vrnila normalne letne čase. Ena redkih Disneyjevih risank, v katerih srečen konec prinesa sestrska ljubezen in ne romantična. Letos v kinematografe prihaja drugi del.

Polarni vlak (Polar Express) - 2004

Na božični večer se mlad fant s polarnim vlakom odpravi na magično potovanje na Severni pol, vmes pa se nauči veliko novega o prijateljstvu, pogumu in božičnem duhu. 

Mary Poppins Returns (Mary Poppins se vrača) - 2018

Več desetletij po njenem orginalnem obisku, se magična varuškva vrne k družini Banks in Michaleovim otrokom pomaga preživeti izredno težek čas v njihovih življenjih. Film je izšel lansko leto, nominiran pa je bil za kar štiri oskarje.


Pepelka (Cindrella) - 2015

Ko njen oče nepričakovano umre, mlado Ello začnejo mučiti njena mačeha in polsestre. A Ella noče obupati nad svojim življenjem in njena sreča se začne spreminjati, ko spozna simpatičnega neznanca in se vanj zaljubi. Vsem znana zgodba o Pepelki, ki jo v najnovejši različici odigra Lily James.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča