Spomin - večna miselna igra za otroke

CITYLIFE 04.03.2022
Ooh Noo

Družabna igra spomin lahko otrokom ponudi več kot le urjenje njihovega kratkoročnega spomina, saj poleg tega otroka nauči tudi socialnih veščin. Tako mu omogoča zabavo, sproščanje emocij, učenje ravnanja z emocijami kot sta izguba in zmaga in nenazadnje prilagoditev vsakdanjim situacijam - učenja čakanja na vrsto. 

Spomin, ki ga otrok razvija skozi igro, dokazano vpliva na kasnejše pomnjenje. Z igro spomina je otrok izpostavljen dvema vrstama spomina; prvi je senzorni spomin, ki traja le nekaj delcev sekunde, kjer si otrok uspe ogledati in zapomniti sličico, drugi pa je kratkoročni spomin, ki obsega majhne zmogljivosti in mu omogoča priklic videne sličice. Kratkoročni spomin, ki ga otrok usvoji v prvih letih življenja pa nato vpliva na nadaljnje zmogljivosti otrokovega delovnega spomina, s katerim bo upravljal predvsem v šoli, saj bo z njim priklical dosedaj dosežena pomnjenja, vtise in zmogel shranjevati nove informacije. 

Zanimivost je tudi to, da se desna polovica možganov razvije najprej in sicer pri otrocih do 3-4 leta starosti. Tukaj ključno vlogo odigrajo preproste in miselne igre, umetnost, domišljija, učenje empatije in kreativnost. Zato je tako pomembno da otrokom najprej predstavimo preprostost in svet preko iger, katerega bodo znali kasneje umestiti v "logični predal". Leva polovica možganov, ki skrbi za govor, pisanje, branje, logiko in matematiko se razvija nekako do 7. leta starosti

Naši otroci so naši učitelji, ki nam na podlagi desne polovice možganov nakažejo kako pomembna je zabava, uživanje v življenju in brezskbnost bivanja ter tudi kako pomembno je deliti čustva in biti prisoten v trenutku.

Komplet otroškega spomina z 8 osnovnimi sličicami, katere zaznamujejo našo oblikovno linijo, je zelo privlačen, enostaven in uporaben za otroka že od 1.leta naprej.

Preprosta, enobarvna in estetsko dovršena igra spomin kolekcije Ooh noo spominja na urejenost, ki pomaga otroku vzpostavljati red v njegovi miselnosti. Občutek preproste igre s prikupnimi karticami pri otroku sprošča pozitivne emocije, obenem pa zabava vso družino! 

Več na: ooh-noo.com

Avtorica : Tamara Gale Bešinsky

Fotogalerija

Igra spomin Ooh noo. Igra spomin Ooh noo. Igra spomin Ooh noo. Igra spomin Ooh noo. Igra spomin Ooh noo. Igra spomin Ooh noo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika