Skriti kotički v italijanskih Dolomitih, ki jih ne smemo spregledati

Klavdija Rupar 04.03.2022
dolomitilumenalpinn-fotopaolo-riolzi

Zima se je že začela, smučarska sezona pa se je odprla tako pri nas kot pri naših sosedih. Če smo se naveličali slovenskih smučišč, se lahko letošnje leto odpravimo v Dolomite, ki poleg belih strmin ponujajo tudi nešteta jezera in majhne lesene hišice. Vsekakor so s svojo ponudbo in čudovito naravo ena izmed top destinacij za smučanje, kjer najdemo ogromno čudovitih namestitev in skritih kotičkov.

Hotel Schgaguler

Hotel Schgaguler je fantastičen hotel od koder lahko skozi okna opazujemo oddaljene gore. V njem najdemo 42 svetlih sob, odetih v nežne odtenke in opremljenih s skandinavskim pohištvom. Na voljo nam je tudi wellnes, savna in bazen.

Foto: Schgaguler

Rosa Alpina Hotel & Spa

Rosa Alpina Hotel & Spa je vrata odprl več kot 165 let nazaj. V njem najdemo tradicionalni smučarski dekor in pravo družinsko postrežbo. Leži ob vznožju proge La Varella, sobe pa so odete v les. V njem najdemo tudi wellnes.

Foto: Rosa Alpina Hotel & Spa

AlpiNN

Restavracija AlpiNNki gleda proti vrhovom Dolomitov, je zagotovo dokaz, da se alpska kulinarika stalno spreminja. Majhen arhitekturni biser, posajen v sredini mehkega snega, v katerem stoji restavracija s čudovitim razgledom, nas bo zagotovo očaral.

Foto: AlpiNN

Dolomiti SuperSki

Dolomiti SuperSki je regija, ki ima več kot 1200 km prog, kar pomeni, da so kot nalašč za vse ljubitelje smučanja. Regija je razdeljena na 12 območij (do vseh lahko dostopamo po isti poti), med njimi pa najdemo tako proge za začetnike kot višje vrhove za bolj izurjene smučarje. 

Foto: Pexels

Jezera

Jezera, kot so lago di Misurina, lago di Carrera, lago di Landro in lago di Bries, so le nekatera izmed jezer, ki jih najdemo v Dolomitih, vsako pa je lepše od prejšnjega. Te umirjene lokacije, v modro-zeleni barvi, nam dajo možnost, da se umirimo in napolnimo baterije.

Foto: Unsplash

La Siriola

La Siriola je ena najboljših restavracij v Dolomitih, ki jo najdemo znotraj hotela Ciasa Salares. V njej kuha priznani kuhar Mattero Metullio, eden izmed najmljaših italijanskih kuharjev, ki je prejel dve Michelinovi zvezdici.

Foto: ciasasalares.it

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča