Se počutite nemotivirani za delo? Preprosti triki za boljšo motivacijo ...

Klavdija Rupar 24.10.2022
pexels-photo-313690.jpeg

Pomlad je sicer eden najlepših letnih časov, saj se prebuja narava, dnevi so vedno daljši, vedno več časa pa lahko tudi preživimo na svežem zraku. A s pomladjo pride tudi spomladanska utrujenost. Kar pa zna biti težava. Zato ni nič čudnega, če se trenutno počutite nemotivirane in nepripravljene na delo.

Kaj narediti? Nekaj preprostih nasvetov in trikov v nadaljevanju.

Pošljite tisti email

Saj veste, tistega ki vas čaka v nabiralniku že nekaj dni. Večkrat se zgodi, da nekatere obveznosti izpadejo večje in bolj zapletene, dlje časa kot z njimi odlašamo. V trenutku, ko boste nalogo opravili, se vam bo teža dvignila z ramen. Obenem pa boste dobili motivacijo, da odpišete še na nekaj drugih emailov. Kako začeti? Pripravite si 5-minutni timer in se v tistem trenutku povsem posvetite tej nalogi. Če naloge ne opravite v tem času, pojdite naprej. Če vam uspe pa proslavite.

Foto: Pexels

Določite si manjše cilje

Ko delate na več mesečnem projektu, se hitro lahko zdi, da iz dneva v dan ne vidite napredka. A to še zdaleč ni res. Delajte manjše korake in počasi boste prišli do tja. Namesto, da se zapodite v najtežje in največje naloge, si izberite eno nalogo, ki jo lahko opravite danes. Nato si napišite vse naloge, ki jih morate opraviti za končanje projekta. Tako boste imeli celoten pregled in se lahko odločite, s čim boste začeli.

Gibajte se

Nemotivacija lahko vpliva na vaše fizično in mentalno zdravje. In če želite v vsakdan pripeljati nekaj motivacije, je včasih potrebno narediti spremembo. Vstanite in se premaknite. Pojdite na sprehod brez distrakcij. Naj vaše misli odplavajo. Če imate samo nekaj minut pa vstanite in naredite nekaj počepov.

Foto: Pexels

Nagradite se

Vsi imamo tekom dneva naloge, ki jih res ne maramo. Zato je potrebno poskrbeti, da se ob njih zabavamo. Npr. če boste naslednjo uro delali nekaj neprijetnega, si po koncu vzemite nekaj minut za brskanje po spletu ali se odpravite po najljubšo kavo. Nagradite se z malenkostmi in dan bo takoj lepši.

Foto: Pexels

Ustvarite seznam opravljenih nalog

Vsi imamo seznam nalog, ki jih moramo opraviti, ampak kaj če bi raje imeli seznam opravljenih nalog? Še posebej vam to pride prav, če imate občutek, da v dnevu ne dosežete nič. Napišite si, kaj vse ste naredili v tistem dnevu in hitro boste ugotovili, da je za vami produktiven in poln dan.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča