Nekaj preprostih trikov, s katerimi boste vedno v formi

Klavdija Rupar 02.11.2022
v-formi-unsplash

Biti v formi ne pomeni, da vsak dan telovadite več ur, jeste samo zelenjavo in štejete kalorije. Biti v formi pomeni, da vsak dan poskrbite vsaj za nekaj malega gibanja, jeste raznoliko hrano in v vsakdan vpeljete navade, ki vam omogočajo dobro fizično in psihično počutje. In katere navade ali triki so to?

Namesto avta izberite kolo ali pojdite peš

Najlažje se je usesti v avto in se odpeljati do cilja. A precej bolj zdravo bo, če boste na tople sončne dni avto zamenjali za kolo ali se na pot odpravili peš. S tem boste brez velikega napora poskrbeli za boljše počutje. Povečali boste srčni utrip in poskrbeli vsaj za malo gibanja, še posebej če cel dan sedite.

Foto: pexels

Jejte, ko ste lačni in ne pozabite na beljakovine

Biti v formi in biti zdravi ne pomeni, da vsako sekundo dneva gledate, kaj in koliko boste pojedli. Vaše telo zelo dobro ve, kdaj potrebuje hrano, zato ga poslušajte. Da ne boste ves čas posegali po prigrizkih in sladkarijah, pa poskusite pojesti čim več beljakovin, ki vas bodo nasitile za dlje časa in poskrbele, da boste manj lačni. Izbirajte torej hrano, kot so jajca, piščanec, puran ali losos. Opazujte svoje telo in ugotovite, katera hrana vam ustreza v določenem trenutku.

Foto: pexels

Namesto dvigala izberite hojo po stopnicah

Živite v stolpnici ali večkrat obiščete družino/prijatelje, ki živijo v višjem nadstropju? Vedno izberite stopnice namesto dvigala. S tem se boste razmigali brez večjega napora.

Pijte dovolj vode in prenehajte s pitjem kave v popoldanskem času

Hidracija je ključnega pomena. Ko pijete dovolj vode, boste manj utrujeni, manj lačni, nivo sladkorja ne bo previsok, obenem pa se boste znebili tudi nadležnih glavobolov. Dovolj vode pomaga tudi pri boljšem duševnem zdravju. Prav tako poskusite s prenehanjem pitja kave v popoldanskem času, saj boste tako zvečer lažje zaspali in tudi bolje spali ponoči.

Foto: pexels

Vsaj enkrat na da se dobro spotite

Če nimate časa, da bi vsak dan naredili vsaj kratko telovadbo, najdite način, da se vseeno vsaj enkrat na dan spotite. Lahko je to kot že rečeno hoja po stopnicah, hoja ali kolesarjenje do določenih opravkov, ali pa zvečer pred tušom naredite pet minutni trening. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča