Nedeljske navade, ki se jih poslužujejo uspešne ženske

Klavdija Rupar 10.10.2021
coffee-flower-reading-magazine.jpeg

Če je petek najljubši dan v tednu večine posameznikov in ponedeljek dan, ki se ga vsi bojimo ali pa ga vsaj ne pričakujemo s posebnim veseljem, je nedelja tista, ki je sicer vsem ljuba, saj je del vikenda, obenem pa izredno melanholična, saj nam daje vedeti, da je vikenda skoraj konec. A vikenda še ni konec in prav je, da nedeljo dobro izkoristite - tudi na takšen način, da čim bolj ublažite stresorje, ki prihajajo s ponedeljkom.

Kaj uspešne ženske delajo v nedeljo? Kakšne rituale si zastaviti, da bo nedelja preživeta na najboljši možen način?

Pospravite stanovanje

Sama se sicer držim načela, da če imam le čas, stanovanje pospravim med tednom, da imam za vikend mir, je pa res, da vam čisto stanovanje prinese kanček boljšega počutja in občutek umirjenosti. Če se torej želite v nov teden podati čim bolj umirjeno in sproščeno, se v nedeljo lotite čiščenja stanovanja, ki bo vaše misli odmaknil od prihajajočega novega tedna. Ni nujno niti, da se odločite za temeljito čiščenje, lahko samo na hitro pospravite navlako ali v nulo očistite kuhinjo.

Foto: pexels

Pripravite si to-do listo

Namesto, da se v ponedeljek zjutraj pojavite v pisarni razstreseni in slabe volje, ker ne veste, kaj vas čaka v tistem dnevu (in tednu), si že v nedeljo zvečer pripravite seznam opravil, ki vas čakajo v naslednjem tednu. Poleg službenih obveznosti lahko na ta seznam dodate tudi opravila, ki vas čakajo doma, treninge in vse ostalo, kar vas čaka.

Foto: pexels

Pripravite si garderobo in hrano

V nedeljo si vzemite nekaj časa in skuhajte za en teden vnaprej. S tem boste prihranili ogromno časa med tednom, obenem pa poskrbeli, da boste jedli zdravo in redno. Vsaj za naslednji dan si pripravite tudi garderobo, da se vam zjutraj ne bo mudilo z iskanjem kosov oblačil po spalnici.

Odklopite se

Namesto, da cel dan preživite s telefonom v roki, si v nedeljo privoščite popoln digitalni odklop. Lahko gledate serije na Netflixu, ne zadržujte pa se na spletu in pozabite na Instagram. S tem se boste povsem odklopili. Še bolj pametno je, da greste na sprehod, vzamete v roke knjigo ali delate nekaj kreativnega.

Foto: pexles

Preverite elektronska sporočila

Če vas je strah, da boste imeli v ponedeljek poln nabiralnik novih elektronskih sporočil, potem si v nedeljo vzemite pol ure in preverite vsa sporočila, ki so se nabrala tekom vikenda in pripravite odgovore nanje. Tako boste ponedeljek začeli bolj sproščeno in umirjeno, en del pa bo že urejen.

Postavite si cilje

Nedelje niso namenjene samo lenarjenju in skrbi za duševno zdravje. V nedeljo je tudi čas, da se usedete dol in si naredite načrt vaših ciljev. Ni nujno, da so to cilji za naslednji teden, ampak koraki, ki jih morate naslednji teden narediti, da boste bližje zastavljenim ciljem.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča