Najcenejše evropske prestolnice za vikend oddih

Teja Korošec 10.05.2017
Foto: Pexels

Atene, Grčija

Grška prestolnica nas ne bo očarala zgolj s svojimi antičnimi ruševinami, temveč tudi z nizkimi cenami hrane, namestitve, prevoza in vstopnin. Zaradi dolgega poletja je mesto primerno za obisk tudi med krompirjevimi počitnicami.

Atenske antične znamenitosti. Foto: Pixabay

Praga, Češka

Praga je dobro poznana po poceni pivu, kar v prestolnico privablja veseljake z vseh koncev sveta. Zasebno sobo v središču mesta lahko najdemo že za par desetakov. Poleg tega lahko do Prage potujemo z avtobusom in tako prihranimo pri letalskih kartah. 

Foto: Unsplash

Lizbona, Portugalska

Lizbona je v zadnjih letih postala pravi raj za turiste, ki od potovanja pričakujejo veliko, a neradi zapravljajo. Še posebaj nas navdušujejo nizke cene okusnih jedi, ki jih ponujajo tipične lokalne restavracije. Naš vikend oddih v Lizboni bo najcenejši, če si bomo za izhodišče izbrali eno izmed letališč v sosednji Italiji.

Rumeni tramvaji so značilnost Lizbone. Foto: Unsplash

Preberite še: Najlepša obalna mesteca v naši bližini

Budimpešta, Madžarska

Številni Slovenci smo že obiskali prestolnico Madžarske, kar lahko pripišemo tudi cenovno izjemno dostopni železniški povezavi z Ljubljano in Mariborom. Budimpešta slovi po pestrem nočnem življenju, ki ne bo izpraznilo vaše denarnice. 

Madžarski parlament. Foto: Pixabay

Riga, Latvija

Turistično nekoliko manj oblegana prestolnica Latvije predstavlja odlično alternativo nagnetenim mestom v Zahodni in Južni Evropi. Obiskovalci Rige so navdušeni nad barvitimi ulicami, na katerih je mogoče najti vrsto barov in restavracij, katerih cene so po godu tudi popotnikom z nizkim proračunom.

Foto: SmartRiga

Varšava, Poljska

Zgodovinsko bogato mesto slovi po nizkih cenah taksi prevozov. Za svoj denar bomo v Varšavi zares dobili presenetljivo veliko. Ne smemo pa pozabiti, da moramo evre pred obiskom zamenjati za poljske zlote.Poljska prestolnica ponoči. Foto: Pixabay

Mi se že veselimo odkrivanja lepot cenovno ugodnih prestolnic. Najboljše od vsega pa je, da je pohajkovanje po mestnih ulicah in opazovanje lokalnega življenja vselej povsem brezplačno.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča