Najlepša obalna mesteca v naši bližini

Teja Korošec 08.05.2017
depositphotos

Rovinj, Hrvaška

Istrska arhitektura v Rovinju. Foto: Pixabay

Številnim Slovencem dobro poznani Rovinj se nahaja zgolj dobri dve uri vožnje iz Ljubljane, zato je romantično mestece primerno tudi za enodnevni izlet. Staro mestno jedro navdušuje z barvnimi fasadami, ozkimi uličicami in rdečimi strehami. Restavracija Monte v samem središču Rovinja je prva hrvaška restavracija, ki si ji pred kratkim prislužila Michelinovo zvezdico. 

Cinque Terre, Italija 

Barvito italijansko mestece Manarola. Foto: Lonely Planet

Cinque Terre je v resnici obalni pas, ki vključuje pet slikovitih mestec, med katerimi sta verjetno najbolj poznana Riomaggiore in Manarola. Čeprav Italiji prikupnih obalnih mest ne primanjkuje, je Manarola s svojimi pisanimi hiškami vzidanimi v strm klif nedvomno nekaj posebnega. Območje je prav tako poznano po izdelavi vrhunskega olivnega olja in belega vina. Z avtom je iz Ljubljane dosegljivo v slabih šestih urah. 

Preberite še: Najboljše destinacije za potovanje v letu 2017

Kotor, Črna gora

Foto: Unsplash

Kotor je z več kot 2000 leti najstarejše črnogorsko mesto. Ozke ulice in kamnite stavbe mesta obiskovalce popeljejo v preteklost. Poleg arhitekture je osupljiva tudi okolica, saj se mestece nahaja v mirnem delu Kotorskega zaliva ob vznožju gore Lovčen. 

Portofino, Italija

Foto: Pixabay

V bližini Manarole najdemo še eno karizmatično obmorsko mestece. Portofino je v zadnjih letih postalo priljubljena destinacija premožnejših, zato v njem ne primanjkuje luksuznih jaht. Čudovit razgled na mestno pristanišče ponuja grad Brown, precej verjetno pa je tudi, da v mestu srečamo slavne osebnosti. 

Trogir, Hrvaška

Foto: Pixabay

Svoje obiskovalce Trogir očara prav na vsakem koraku. Izjemna artihtektura mestnega jedra, ki je zaznamovana z različnimi zgodovinskimi obdobji, je mestu celo prislužila Unescovo zaščito. Iz Ljubljane bo vožnja do fotogeničnega mesteca trajala približno štiri ure in pol. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča