Najboljše destinacije za praznovanje novega leta

Klavdija Rupar 28.12.2018
Foto: Unsplash

Reykjavik, Islandija

Glavno mesto Islandije za novo leto postane prava atrakcija. Čeprav je ognjemet skorajda prepovedan, se mesto teh pravil na najdaljšo noč v letu ne drži, kar pomeni, da približno 200.000 lokalcev pripravi pravi svetlobni šov. Nekaj veseljakov pa lahko najdemo tudi plesati in peti okoli organiziranih kresov, ki predstavljajo tradicijo iz srednjih let, ko so ribiči zažgali stare stvari, da so naredili pot za nove.

Foto: Unsplash

New York, ZDA

Najverjetneje je želja večine ljudi, da bi enkrat novo leto preživeli na Times Squaru v New Yorku. A priti tja je skorajda nemogoče, če nismo tam že skoraj dan prej. Zato lahko Manhattan zamenjamo za Brooklyn, kjer se najde zastonj ognjemet in živa glasba v Prospect parku.

Foto: Unsplash

Algarve, Portugalska

Če si želimo evropske destinacije, ki nima prave zime, je jug Portugalske zagotovo prava ideja. Privoščimo si lahko gala večerjo v marini, prisluhnemo živi glasbi in se prepustimo ognjemetu.

Foto: Unsplash

Sydney, Avstralija

Avstralija je zagotovo ena izmed bolj zanimiv destinacij za preživljanje novega leta, saj nam ni potrebno imeti na sebi deset plasti oblačil, ampak se lahko preprosto prepustimo božanju sončnih žarkov. Najbolj priljubljen kraj je Sydney Harbour, kjer smo lahko priča ekstrvagantnemu ognjemetu, ki si ga ogleda več kot milijon ljudi. Še bolje pa je, da najamemo ladjico, s sabo vzamemo penino in zgodaj začnemo z odštevanjem.

Foto: Unsplash

Edinburgh, Škotska

Legendarno praznovanje Hogmanay Škotsko uvršča v sam vrh najboljših destinacij za praznovanje novega leta. Tri do štiri dnevno praznovanje vsebuje koncerte, parade in šest urni karneval na zadnji dan v letu.

Foto: Unsplash

Barcelona, Španija

Glede nato, da je Barcelona mesto nočnih ljudi, se ljudje začnejo zbirati šele okoli enajste zvečer. Množica se zbere na Plaçi d'Espanya in gleda ognjemet. Ne daleč stran pa je muzej Poble Espanyol, odprt arhitekturni muzej, ki pripravi veliko plesno zabavo, ki traja vse do jutra. Ena bolj zanimivih tradicij je tudi, da lokalci za vsak udarec ure ob polnoči pojedo en grozd.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika