Kraji, ki jih moramo obiskati vsaj enkrat v življenju

Klavdija Rupar 10.09.2018
Foto: Pixabay

A tudi, če niste več v svojih dvajsetih, so potovanja zagotovo nekaj, kar nam napolni dušo in nam pomaga, da o sebi odkrijemo marsikaj novega. Katera pa so tista mesta, ki bi jih prav vsi morali obiskati vsaj enkrat v življenju? Nekatera nam bodo dala inspiracijo, nekatera nas bodo učila, druga nas bodo izzvala, tretja zabavala, prav vsa pa nas bodo izoblikovala

Firence, Italija

Dom najbolj dragih kolekcij renesančne umetnosti, Firence so italijansko mesto, ki vas bodo navdale z zgodovino, kulturo in zelo dobro hrano. 

Tajska

Živa dežela, v kateri lahko izkusimo tako pohode po tisočletja starih deževnih pragozdih, do raziskovanja najlepših plaž. Domačini so znani kot izredno topli in prijazni ljudje, ki vas bodo z navdušenjem sprejeli. 

Nepal

Država, ki jo večkrat poimenujejo kar raj za pohodnike, je zagotovo dežela, v katero lahko pobegnemo, da  samega sebe izzovemo tako mentalno kot fizično. Odpravite se lahko na najvišjo goro na svetu, raziščete majhne vasice in starodavne samostane in se popolnoma povežete z naravo. 

Machu Picchu, Peru

Obstaja več različnih načinov, da si ogledate te inkovske ruševine, najbolj pa si jih boste zapomnili, če se boste do njih sprehodili. Če imate radi izzive, obstajajo večdnevni izleti, na katerih boste priča najbolj čudovitim razgledom na svetu

Barcelona, Španija

Umirjeno obmorsko mesto je polno barve in kulture. Prepustite se nočnemu življenju, nakupovanju, izredno slastnim tapasem, nenavadni arhitekturi, seveda pa ne pozabite poskusiti najboljše sangrije.

Glasgow, Škotska

Glasgow je s svojimi glasbenimi spretnostmi, zanimivim nočnim življenjem in razvijajočo prehransko industrijo središče kulture in kreativnosti. Na voljo imate tudi precej ugodne dnevne izlete, ki vas bodo popeljali do čudovitega škotskega podeželja, vmes pa se boste ustavili še v kakšni destilarni piva.  

Havana, Kuba

To svetlo in sončno mesto je preplavljeno s kulturo. Sprehodite se skozi barvne ulice, ujemite nogometno tekmo v Old Havana in nasitite brbončice z avtentično kubansko hrano. 

Azori, Portugalska

Najbolje varovana skrivnost Evrope, ki leži na sredini Atlantskega oceana ponuja dramatično pokrajino in čudovite razglede. Otoki so idilična pokrajina za pobeg, kjer se boste še lažje povezali z naravo.

Vancouver, Kanada

Ta obalna metropola je eno izmed najbolj raznolikih kanadskih mest, ki je znano po svoji kulinariki, eklektičnem gledališču, glasbi in umetnosti. Je spektakularno prizorišče za vse tiste, ki iščete pustolovščine, saj tam najdete ogromno parkov in smučarskih prog. 

Rio de Janeiro, Brazilija

Počitniška destinacija epskih razsežnosti. Od vplivov art dekoja do živahnih plaž in nočne zabave, v Rio de Janeiru boste zabavi priča od trenutka, ko boste prispeli. Carnaval festival – največji na svetu, privabi dva milijona ljudi na leto in je zagotovo stvar, ki jo morate videti vsaj enkrat v življenju. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča