Made in Slovenija

CITYLIFE 18.05.2020
nika zupanc

Pletenine Draž

Urška in Tomaž Draž ikonična oblačila pleteta že 25 let, njuni oblikovalski začetki pa segajo še veliko dlje. Skozi čas se je ohranil njun prepoznavni stil, razvile pa so se tehnike, ki dovoljujejo oblikovanje čudovitih vzorcev prenesenih na pletenine skozi digitalno tehnologijo.
instagram.com/draz_knitlove

Hiše Lumar

Družinsko podjetje Lumar je trenutno na našem prostoru vodilno na področju gradnje montažnih objektov, ki je usmerjena v trajnostno gradnjo. Njihova vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION v Dragomlju, ki je grajena po konceptu Lumar zero emission Living, je prejela prestižen certifikat Active House.
lumar.siGina Goat Story

Umetnost priprave kave je tudi pri nas dosegla vrhunec zato ne preseneča, da je ravno pametni kavni instrument Gina, ki so jo izdelali pri Goat Story, prejela nagrado Red Dot. Ta varjenje kave spremeni v pravo doživetje, rezultat pa je odlična kava.
goat-story.com

Pametna čelada

Da so tudi predmeti, ki so v našem življenju nuja lahko lepi in inovativni, dokazuje Kreatif design studio. Tam so med drugim zasnovali motoristično čelado za podjetje Armadillo Intelligent Helmets, katera vsebuje 360-stopinjski panoramski pogled, ki drastično izboljšuje varnost motoristov.
kreatif-design.com 

Pametna čelada.

Steklarna Rogaška

V Sloveniji težko najdemo dom brez kristalov iz Rogaške, v svoji palači pa ga občuduje celo kraljica Elizabeta II. Njihovi izdelki niso samo ikonični temveč gre za brezčasen dizajn visoke kvalitete, katerega najdemo na seznamu želja poročnih daril in ga podarjamo iz roda v rod.
steklarna-rogaska.si

Elanove jadrnice

Proizvajalec športne opreme iz Begunj na Gorenjskem je poznan in cenjen takorekoč po celem svetu. Poleg legendarnih smuči je Elan na samem vrhu tudi v proizvodnji jadrnic, mad katerimi je jadrnica Impression 45.1 prejela nominacijo za nagrado 2020 European Yacht of the Year v kategoriji družinskih križark.
elan-yachts.com

Torbice Grošelj

Prave dame vedo, da je torbica z znakom G boljša naložba kot pa katerikoli drugi modni kos. Gre za čudovite unikatne in ročno narejene torbice, ki že več kot štiri desetletja nastajajo pod spretnimi rokami oblikovalke Marjete Grošelj.
instagram.com/marjetagroselj

Stoli Rex Kralj

Čeprav je od njihovega nastanka minilo že več desetletij, se stoli Rex še vedno prodajajo kot vroče žemljice. Gre za brezčasen dizajn s katerim so v 60-ih zagnali masovno proizvodnjo stolov, njihovo preprostost pa cenimo še danes. Rex je doma tudi v prestižni stalni zbirki muzeja MoMa v New Yorku.
rex-kralj.com

Ooh Noo

Prisrčne igrače, posteljnina, dekorativni izdelki in pižame za malčke … Spletna trgovina Ooh Noo je polna čudovitih izdelkov, ki so narejeni ročno – z mislijo na najmlajše. Ustvarjeni so po načelih funkcionalnosti, minimalizma in trajnostne uporabe, hkrati pa gre za elegantne predmete, ki lepo dopolnijo otroško sobo in dom.
ooh-noo.com

Pohištvo Nike Zupanc

Oblikovalka Nika Zupanc, katera trenutno oblikuje omejene kolekcije pohištva za Rossano Orlandi, se nam je vsedla v srce z lestnecem v obliki češenj, tam pa ostala zaradi vseh čudovitih kosov, ki so sledili, naprimer stola Miss Dior, svetilke Lolita in postelje Forever.
nikazupanc.com 


Kozmetika Afrodita

Že 50 let s svojimi izdelki zadovoljujejo želje, potrebe in pričakovanja končnih in profesionalnih (kozmetični in frizerski saloni ter wellness in spa centri) uporabnikov.  


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča