Kavarna in slaščičarna Zvezda praznuje 25 let
Kavarna Zvezda v Ljubljani že četrt stoletja z omamno dišečo kavo in odličnimi slaščicami razvaja obiskovalce ter narekuje trende, tako v ambientih kot tudi v okusih ročno izdelanih slaščičarskih mojstrovin za katerimi od vsega začetka stoji direktorica in kreativni vodja Urška Šefman.
V letošnjem letu Zvezda praznuje svoj petindvajseti rojstni dan. Na prvi pogled samo še ena od obletnic, kot jih rada slavijo mnoga podjetja in ostale institucije. Toda na drugi pogled je zgodba petindvajsetletnice Zvezde zgodba neslutenega uspeha.
Gostja oziroma gostje, ki so prve zavile na kavo in tortico junija 1999 z dojenčkom v vozičku, so danes lahko že babice otrokom svojih novorojencev in v ta isto Zvezdo zahajajo še danes s svojimi vnuki. In to je zgodba o uresničitvi vizije njene ustanoviteljice Urške Šefman, ki je Zvezdo zasnovala tako, da si bodo omizja ter skrbno premišljene in urbane interiere kavarn delile generacije.
»Ponosni smo, da lahko strežemo gospem in gospodom, ki so naši stalni gostje že četrtino stoletja in hkrati razigranim mladenkam in mladeničem. Ponosni smo, da tako uresničujemo svojo vizijo in začrtano pot izpred 25-ih let, ko smo smelo zasnovali Zvezdo kot kavarno in slaščičarno, ki bo predvsem združevala raznolikost Ljubljančank in Ljubljančanov, ki bo združevala mlade in starejše, ljudi različnih družbenih, političnih in kulturnih opredelitev, ki jim je skupno to, da v prijetnih ambientih naših kavarn uživajo ob dobrih napitkih, slastnih sladicah in sladoledih.«
Recept za uspeh
V Zvezdi že od samega začetka sledijo najvišjim kakovostnim merilom v razkošni paleti njihovih sladic, ki nastajajo v slaščičarskem ateljeju z ljubeznijo in predanostjo slaščičark in slaščičarjev. S premišljenim izborom stvaritev sledijo letnim časom, sodobnim trendom in zahtevam, a hkrati ohranjajo domačnost in butično ročno proizvodnjo ter spoštujejo najbolj kakovostne surovine, ki jih daje narava.
Urška Šefman in njen pogled na Zvezdinih 25 let
Urška Šefman je vso svojo poklicno pot namenila kreiranju sladic, ustvarjanju ambientov Zvezdinih lokalov in gradnji Ozvezdja, ki šteje danes pet Zvezdinih enot. Leta 1999 je sprejela izziv in brez kakršnihkoli formalnih gostinskih izkušenj odprla svojo prvo Kavarno in slaščičarno Zvezda ter tako uresničila idejo, da ustvari kavarno in slaščičarno, ki bo hkrati prostor za druženje meščanov in inovativnih sladkih dobrot. Prostor, kamor se bodo gostje vedno vračali z veseljem in vedenjem, da bodo standardi sladic in storitve vedno na najvišji ravni. Urška Šefman je bila v letu 2017 regijska nagrajenka Vevue Clicqout Business Woman Award. To je mednarodni poslovni oskar, ki ga ta prestižna francoska znamka šampanjca podeljuje uspešnim poslovnim ženskam z drznostjo in vizijo. Z ljubeznijo do dela, neomajno vizijo in dosledno pozornostjo do gostov je Urška Šefman v zadnjih 25 letih pomembna soustvarjalka trendov na področju slaščičarstva v Sloveniji.
Ključni zgodovinski mejniki Zvezde
Junij 1999: otvoritev prve kavarne Zvezda na Wolfovi (danes na Kongresnem trgu), ki je Ljubljani prinesla nova merila v ponudbi sladic in ambientov.
Oktober 2005: otvoritev franšize Kavarne in slaščičarne Zvezda v BTC, ki jo je leta 2008 Zvezda prevzela pod svoje okrilje in jo v celoti prenovila.
November 2007: otvoritev kavarne in slaščičarne Zvezda v hotelu Slon – lounge, s široko ponudbo kave in čajev, sladic, okusnih zajtrkov in izvrstnih koktajlov.
Avgust 2012: otvoritev trgovinice Deli na Wolfovi za vse tiste, ki želijo slastne Zvezdine sladice odnesti s seboj.
Marec 2020: otvoritev kavarne in slaščičarne Zvezda v nakupovalnem središču Aleja, za sprostitev in sladkanje po nakupih.