Kam na sankanje ta vikend?

Klavdija Rupar 26.01.2019
Foto: Depositphotos

Vikend se je že začel, kar pomeni, da se moramo odločiti ali ga bomo preživeli bolj sproščeno in lenarili, ali pa bomo izkoristili bele strmine. A za spremembo bi se lahko namesto na smučanje odpravili sankat. Kam vse se lahko ta vikend odpravimo?

Velika planina

Nočno sankanje na Veliki planini poteka na urejeni in osvetljeni sankaški progi vsak teden med četrtkom in nedeljo med 17.00 in 20.00. uro. Zimsko dogodivščino lahko zaključimo v prijetnem vzdušju ob dobri domači kulinariki v enem od gostišč na Veliki planini.
velikaplanina.si

Sankališče Mišouh

Sankališče Mišouh se nahaja v Selški dolini. Na voljo imamo tako dnevno kot nočno sankanje. Dnevno sankanje je med tednom organizirano samo za naprej najavljene skupine, med vikendi je sankanje tudi za posameznike. Nočno sankanje poteka med 17.00 in 22.00 uro, sankače odpeljejo na vrh sankališča in jih opremijo s čelno svetilko in sanmi.
misouh.si

Adrenalinsko sankanje na Ljubelju

Proga za sankanje je urejena s starega mednarodnega mejnega prehoda Ljubelj. Na voljo je tako dnevno kot nočno sankanje. Poleg sankanja organizirajo tudi zabave. Možen je tudi samo najem sani. Sankališče je odprto med decembrom in marcem ter sprejme med 6 in 50 ljudi. Proga je dolga 2.5 kilometra in ima 320 metrov višinske razlike.
koren-sports.si

Sankanje v gozdu Martuljek

Sankanje s pogledom na zasnežene gorske vrhove in nočnim sankanjem, ko se po cesti, razsvetljeni z reflektorji spustimo v dolino. Dnevno sankanje izvajajo samo za skupine po predhodnem dogovoru, nočno sankanje pa je na voljo ob primernih vremenskih pogojih, vsak dan od 17.00.
julijana.info

Foto: Unsplash

Sankališče Jezersko - Mali vrh

S terenskimi vozili nas odpeljejo na start proge, kjer se nam ponudi prekrasen pogled na Jezersko. Na startu proge prejmemo športne sanke, ki so lahko eno ali dvosedne, primerne za otroke, družine, zaljubljene pare in za tiste tisti, ki ste željni več adrenalina. Na cilju nas postrežejo s čajem. Odločimo se lahko tudi za nočno sankanje.
izletko.si

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča