Kakšne pozitivne stvari se trenutno dogajajo po svetu?

Klavdija Rupar 27.03.2020
razno

Trenutno nepredvidljivo stanje nas hitro lahko pripelje do negativnih misli in poskrbi, da se sprašujemo, kaj se bo zgodilo s svetom. A naj se sliši še tako čudno, virus in pandemija sta prinesla tudi nekaj pozitivnih stvari. Da ne bo vse tako negativno in črnogledo, smo pripravili kratek pregled le teh.

Ponovno se povezujemo z naravo

Glede na to, da moramo ostati doma, nam sedaj narava predstavlja pobeg pred zaprtimi prostori, samo kratek sprehod pa je zares zlata vreden. Končno smo jo začeli ponovno ceniti, mobilne telefone puščamo doma in upamo, da bo tako ostalo tudi po koncu pandemije. Osupljivi posnetki pa kažejo, da se je kakovost zraka močno izboljšala kar koristi tudi pri boju proti globalnemu segrevanju.

Foto: Pexels

Ugotovili, smo da si moramo pomagati med seboj

V zadnjih dneh, ko se dogajajo slabe stvari, se je končno pokazalo, da imamo le eno življenje in če se želimo čim prej prebiti iz trenutne situacije, si moramo pomagati med seboj. Humanitarne organizacije trenutno delajo še bolj, za vse, ki se težko spopadajo s samoizolacijo pa je na voljo tudi brezplačna psihološka pomoč. Vedno več je tudi kampanj, ki nas motivirajo ali zbirajo denar za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Vedno znova se pokaže, da najslabše stvari na plano potegnejo najboljše ljudi.

Foto: Pexels

Ugotovili smo, da so druženja izredno pomembna

Večkrat smo preskočili družinsko srečanje ali druženje s prijatelji, ker si nismo imeli časa. V tem času pa smo ugotovili, da so prijateljske in družinske vezi izredno pomembne in da brez njih ne moremo živeti. Zato se tega zavedajmo tudi, ko bo celotna situacija mimo. Šele, ko so nam stvari odvzete ugotovimo, kako pomembne so za naš obstoj.

Foto: Pexels

Delo postaja vedno bolj iznajdljivo

Čeprav pandemija ogroža tudi gospodarstvo, pa je sedaj priložnost, da podjetja zares izkoristijo svoje potenciale in so še bolj kreativna kot ponavadi. Veliko restavracij in podobnih podjetnikov je čez noč svoj posel obrnilo tako, da lahko delujejo tudi preko spleta in omogočajo dostavo. Gledališča imajo na spletu predstave v živo, ogledamo si lahko stalne zbirke razstav v muzejih, sestanki pa brez težav potekajo preko spleta.

Foto: Pexels

Znanje nam nikoli ni bilo bolj dostopno

Šole po celem svetu so trenutno zaprte, vendar študij poteka preko interneta na daljavo. A še nikoli do sedaj ni bilo toliko ponudbe brezplačnih tečajev in webinarjev, na katerih se lahko naučimo marsikaj. Vse od brezplačnih tečajev jezika pa do idej, kako začeti svoj posel, ali kako pomagati podjetnikom. Trenutno imamo čas, da se zares posvetimo stvarem, ki so nam všeč in jih razvijamo ali pa celo odkrivamo nove talente in stvari, za katere se sploh nismo zavedali, da nas zanimajo.

Foto: Pexels

Postali smo pozorni na male stvari

Ugotovili smo, da vse kar potrebujemo, je zdravje. Uživati smo začeli v najmanjših stvareh, kot je skodelica kave, topla prha ali že samo kratek sprehod, na katerem na nas sije sonce. Nikamor se nam več ne mudi, kar je več kot odlično. Malenkosti so tisto kar šteje v življenju. 

Foto: PexelsMogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča