Kaj potrebujemo, ko pričakujemo dojenčka

Gabrijela Vrbnjak 27.03.2019
Foto: Unsplash

Seveda, potrebujemo otroški voziček - toda na trgu s tako veliko (zelo različnimi) možnostmi, kako vemo, kakšne vrste voziček izbrati?

Voziček je nujen. Še posebej tak, ki se lahko zloži.

Da premaknemo otroka iz točke A do točke B, zagotovo potrebujemo otroški voziček, vendar nam bo tak, ki se enostavno zloži, prinesel veliko več kilometrov. Mnogi svetujejo tudi, da imamo dva vozička. Namreč vedno ne bomo želeli potiskati težkega vozička vsepovsod. Imeti lahko in zlahka zložljivo opcijo zmeraj pri roki, bo olajšalo marsikateri sprehod in izlet.

Foto: Unsplash

Dobro je imeti igračke za masažo dlesni.

Še posebej tisto, žirafico Sophie. Prišel bo čas, ko bi naredili skoraj vse, da bi otroške bolečine izginile. Žirafa Sophie z grizalom je narejena iz 100 % naravnega kavčuka in živilskih barvil, brez kakršnih koli strupenih snovi. Priljubljena so tudi grizala s hladilnim gelom, ki malčku pomagajo pri izraščanju zobk.

Potrebujemo previjalno torbo.

Nabavimo takšno, ki jo bomo brez vesti imeli za svojo lastno osebno torbico. Dokler ima na razpolago tono žepnega prostora in pralno površino, ki se lahko prilega, ter se zlahka pritrdi na voziček, bo dobro.

Foto: Pexels

Ostali "must have" pripomočki

Prenašanje otročka naokrog bo postal veliko lažji podvig z nosilcem za dojenčke, ki je dejansko udoben za nošenje. Preden se odločimo za nakup, ga pomerimo – dobro je, da ima na ramenih in bokih preprosto nastavljive jermene, tako da lahko enakomerno porazdelimo težo (in si prihranimo nekaj bolečin v hrbtu).

Nujni pripomoček so tudi tetra pleničke in odejice, vendar pozor! Vse pleničke niso enako primerne za povijanje dojenčka. Ko otroka povijemo, pomagamo, da se pomiri, saj ga položaj spominja na njegove dni v trebuščku. Potrebovali bomo povijalno pleničko ali odejo, ki jo lahko preprosto in dobro povijemo v samo nekaj sekundah.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča