Kaj početi na deževne dni?

Klavdija Rupar 19.11.2022
dezevnedniunsplash

Kolikor je bil september slab z vremenom, so oktobrski dnevi ponovno bolj sončni in spet bolj topli. A bolj kot plujemo proti zimskim mesecem, več možnosti je, da bomo priča slabim in deževnim dnem. In v teh dneh se večkrat zgodi, da ne vemo, kaj bi počeli. Ven gremo lahko le na hiter sprehod, več od tega pa precej težko. Zato smo danes za vas poiskali nekaj idej, kaj lahko delate v deževnih dneh.

1. Poiščite družabne igre, povabite prijatelje in družino ter si privoščite cel dan zabave.

2. Izberite zanimivo knjigo in si predstavljajte, da ste daleč stran od slabega vremena.

3. Specite nekaj nezdravega. Ne da spodbujamo nezdravo prehrano, a na deževen in temen dan potrebujete nekaj, kar vas bo spravilo v dobro voljo. 

4. Pokličite prijatelja, ki živi daleč stran. Imate prijatelja, ki ga niste videli že nekaj časa? Vzemite telefon in ga pokličite. 

5. Privoščite si maraton filmov. Lahko je to maraton grozljivk, ki je kot nalašč za noč čarovnic, ki je pred vrati, lahko je to Harry Potter maraton ali pa poiščete najboljše filme 90.ih let.

6. Splanirajte si naslednje počitnice. Vas že daje popotniška mrzlica in že komaj čakate, da boste spet kam odpotovali? Deževen dan izkoristite za rezervacijo letalskih kart in nastanitve.

7. Pospravite omaro z začimbami in hrano. Preglejte vso hrano in dodatke ter odvržite vse, kar je čez rok.

8. Ob koncu ene sezone je čas, da pospravite omaro. Poletna oblačila pospravite v škatlo ali zadnji del omare, zimska oblačila pripravite za nošenje. Preglejte tudi, kateri kosi so tisti, ki jih ne nosite več in jih podarite v dobrodelne namene.

9. Privoščite si domači spa. Maska za obraz, kopel za noge, nov lak na nohtih - sprostite se in si privoščite dan zase.

10. Očistite čopiče za ličenje. Na čopičih se dnevno nabirajo bakterije, ki lahko povzročijo nečistoče na koži, zato je izrednega pomena, da jih redno čistite.

11. Preizkusite novo frizuro. A tokrat ne z likalnikom ali kodralnikom, ampak najdite način, kako si jo lahko ustvarite brez škodljive toplote.

12. Pišite v dnevnik. To je navada, ki bi se je morali posluževati vsi, ki preveč razmišljajo, a le redko kdo se tega vsak dan drži. Zato si na takšen dan vzemite čas in se poglobite v svoje misli.

13. Privoščite si spletno nakupovanje in pobrskajte tudi po trgovinah iz druge roke.

14. Naročite si hrano iz restavracije, ki si jo že nekaj časa želite preizkusiti in uživajte v dnevu brez kuhanja.

15. Privoščite si večer karaok in zapojete najljubše pesmi. Sosedi vas zaradi naliva in grmenja tokrat ne bodo slišali.Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča