Ford oblikoval protihrupno pasjo uto

Matej Jurgele 19.12.2018
Ford pasja uta

V decembrskem času se vsako leto srečujemo s povečano uporabo petard, pirotehničnih sredstev in ognjemetov, ki našim hišnim ljubljenčkom ne delajo nobene usluge. Prav nasprotno. Hrup in poki jim povzročajo nemalo težav in negativnih posledic.

Ena možnih rešitev tega problema bi bila izolirana notranja pasja uta, izdelana z uporabo tehnologije za aktivno odpravljanje hrupa, ki jo najdemo pri vozilih in slušalkah in bi ščitila občutljiva pasja ušesa ter omogočala, da bi lastniki novo leto dočakali v družbi svojih psov.

Zaenkrat še prototip

Ko mikrofoni v prototipu notranje pasje hišice zaznajo zvok ognjemeta, začne vgrajeni avdio sistem oddajati nasprotne frekvence, ki učinkovito izničijo hrup, ali ga vsaj znatno zmanjšajo. Sestavni del dizajna je pluta z visoko gostoto, ki je idealna za zvočno izolacijo. In kakšen je rezultat? Sprostitev za psa. Projekt, ki je zaenkrat v razvojni fazi, bi lahko zagotovil veliko prijetnejši začetek leta za vas in vašega psa.

Notranja pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa je zaenkrat le prototip in je prva v vrsti Fordovih pobud, s katerimi s pomočjo znanja iz avtomobilske panoge pomagajo reševati vsakodnevne težave.
ford.eu

Fotogalerija

Pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa. Pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa. Pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa. Pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa. Pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika