Kako popestriti mrzle zimske dni v toplem zavetju doma?

Lana Bauman 02.12.2018
Foto: Unsplash

Če ste zmrzljivec in niste navdušenec zime, snega in zunanjih aktivnosti v kristalni belini, si zimo naredite zabavno kar doma. Veliko je aktivnosti, s katerimi lahko popestrite siv dan:

BODITE KREATIVNI, IZDELUJTE!

Bliža se Božič - čas ko bomo ponovno morali zapraviti določeno vsoto denarja, za obdaritev najdražjih. Z nekaj kreativnosti se letos temu izognite in darila izdelajte sami. Če ste brez idej, je Pinterest prava spletna stran za vas. Tam poleg idej najdete tudi napotke, ki vas bodo vodili do končnega izdelka.

Foto: Pexels

POSPRAVITE OMARO

Dolgočasno opravilo, ki čaka vsakega. Poletja je konec, zimska oblačila potrebujejo prostor. Izpraznite omaro in oblačila, ki jih v preteklem letu niste oblekli, podarite. Vaša garderoba bo zadihala, poleg tega boste naredili prostor za nov kos oblačila. 

BERITE

Tako kot na plaži, je branje dobra izbira tudi pod odejo, med srkanjem vašega najlljubšega čaja ali kakava. Ni lepšega, kot biti na toplem, v udobju svojega naslonjača in se prepustiti čudežnem svetu knjig.

Foto: Unsplash

PRELISTAJTE STARE ALBUME

Kje so časi, ko smo fotografije razvijali in jih shranjevali v albumih? Poiščite zaprašene albume, jih prelistajte in se nostalgično spominjajte otroških dni. 

NAČRTUJTE NASLEDNJE POČITNICE

Že veste, da vas v kratkem čakajo počitnice, a niste imeli časa, da bi se odločil kam, kako in s kom? Hladne zimske dni izkoristite za prebiranje potovalnih knjigah, blogov in spletnih strani. Odkrijte svojo sanjsko destinacijo in izdelajte plan za potovanje. 

PREIZKUSITE SE V KUHINJI

Brez hrane enostavno ne gre. Zakaj ne bi kvaliteto obrokov, ki jih vsak dan zaužijemo, zvišali? Pojdite v kuhinjo, preizkušajte, eksperimentirajte in pripravite večerjo. Naj vaši gosti ocenijo pripravljeno specialiteto in vam predlagjo izboljšave, za prihodnje ustvarjanje. 

Foto: Pexels

NAUČITE SE TUJEGA JEZIKA

Kako dober je občutek, ko prides v tujo državo, se znaš sporazumevati in razumeš domačine. Vzamite si čas, obogatite svoje znanje in se naučite tujega jezika. Pomagate si lahko s knjigami ali se prijavite na online tečaj.

PREUREDITE STANOVANJE

Ste naveličani svojega stanovanja? Pobarvajte stene, spremenite postavitev pohištva, obesite slike in posadite nove rastline. Bodite kreativni in dodajte svežino vašemu domu.

Foto: pexels

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča