Edini pametni telefon, ki ga je navdihnila genialnost narave

CITYLIFE 30.10.2019
HuaweiP30 Pro

Pametni telefoni niso niti malo podobni mobilnikom izpred desetletja, napravam z mikrofonom, zvočnikom, tipkami in anteno. Že dolgo jih tudi ne uporabljamo več samo za telefonske pogovore. 

Danes pametne telefone opredeljujejo zasloni, ki so iz leta v leto vse večji in z vse bolj ozkimi robovi. Zaslon pametnega telefona HuaweiP30 Pro je skoraj dosegel popolnost, saj spredaj nima niti odprtine za zvočnik. Huaweieva akustična zaslonska tehnologija pa ne zagotavlja le udobja, ker se prilagaja hrupu okolice, več svobode daje tudi oblikovalcem.

Zaradi nje je lahko zgornji rob tanjši. Najbolj impresivno pa je raztezanje in upogibanje zaslona ob straneh. Zahvaljujoč upogljivi tehnologiji OLED je kot velik zaslon brez "okvirja", z naravno in ergonomsko obliko. Huaweievi inženirji so se potrudili ujeti kanček genialnosti narave, preproste in nežne forme z neskončno vsebine.

HuaweiP30 Pro

Pogled skozi ozvezdja

Navdih oblikovalcem so bile med drugim tudi ozvezdja, ki krasijo nočno nebo. Leče in bliskavica zadnjih kamer spominjajo na Veliki voz, ki ponoči osvetljuje in organizira svet. Lepota narave pa je navdihnila tudi barve ohišij.

Klasično črno je v tonu "polnočne črne" površine jezera, ki odseva zvezdno svetlobo. Ljubiteljem svetlih odtenkov bo zagotovo všeč barva dihajočega kristala, saj je osvežujoče modra, zračna in kristalno čista. Lepoto sončnega vzhoda ponazarja barva jantarjevega sončnega vzhoda, barva severnega sija pa odraža odsev čudovitega naravnega pojava, ki ga lahko občudujejo prebivalci severnih predelov planeta.

HuaweiP30 Pro.

Tudi za dve novi barvni shemi je bil navdih najden v naravi. Z globoko, mistično modro, ki spominja na v morju odevajoče nebo, in megličasto barvo sivke, podobno plaži pod sončnim zahodom, Huawei odkriva nove možnosti in daje mobilni estetiki presenetljiv ter eleganten svež videz.

Pametni telefoni so idealni tudi za zajem neverjetnih pogledov, zvezd na nebu, glasbenega izvajalca, nogometašev na terenu in seveda prijetnih zabav. Huawei P30 Pro ima štiri kamere. Sprednja selfi kamera ima tipalo ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik, glavna zadnja pa 40 milijonov. Nadgrajujeta ju kamera z ultra širokim pogledom (20 MP) ter kamera s teleobjektivom ter 5-kratno optično povečavo (8 MP). 

Vidi več, kot vidi človeško oko

Inovativna glavna kamera pametnega telefona Huawei P30 Pro je opremljena s tipalom SuperSpectrum, optično stabilizacijo slike, svetlima objektivoma (f/1.8 oziroma f/1.6), za fotografiranje tudi v ne najbolj idealnih svetlobnih razmerah. Tudi v popolni temi. Skrivnost je v tipalu, lečah in filtru. Tipalo ima namreč popolnoma nov barvni filter, ki blokira manj svetlobe, zato ga doseže tudi do 40 odtokov več. Poleg tega je občutljivost ISO dosegla 409600. To pa ni zgolj dodelava, izpopolnjevanje tehnologij, temveč revolucija v digitalni fotografiji. Tehnološki preboj je tudi 5-kratna optična povečava.   

Ohranite spomin in povrnite energijo

Vsestranskost in funkcionalnost je opazna tudi pri bližinski fotografiji. Kamera z ultra širokim objektivom namreč omogoča ostrenje predmetov, ki so oddaljeni samo 3 cm. Širok kot je odličen tudi za portrete z izrazitimi osebami v ospredju ter učinkom zamegljenega ozadja.

Da lahko nemoteno deluje in izpolnjuje svoje poslanstvo, ima Huawe iP30 Pro učinkovito in zmogljivo baterijo (4200 mAh) sposobno zdržati tudi dva dneva običajne uporabe. Funkcija hitrega polnjenja pa jo do 70 odstotkov napolni v samo v pol ure, na primer med odmorom za kosilo. 

Preprosto ga je tudi povezati z drugimi Huaweievimi telefoni in izmenjevati datoteke, energijo v bateriji pa lahko s pomočjo obratnega brezžičnega polnjenja deli z drugimi napravami.

Več na: huawei.com/si/phones/p30-pro

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča