Huawei P30 Pro - Kako do popolne nočne fotografije

CITYLIFE 10.09.2019
Huawei

Fotografirati čudovito pokrajino v sončnem dnevu ni težko. Če pa bi radi ovekovečili zvezdnato noč ali očarljivo osvetljeno stavbo ponoči – takrat vse skupaj postane veliko težje. Toda pri večernih sprehodih po mestu, ki nas navdušuje s svojo zgodovino in arhitekturo, hitro vzamemo svoje telefone v roke. 

Zahvaljujoč najnovejši seriji Huawei P lahko posnamete neverjetne fotografije tudi v temnih prostorih ali s spreminjajočo močjo svetlobnih virov. Kako je to mogoče? Zaradi najnovejše tehnologije Huawei Leica Quad Camera System.

Najboljši foto pametni telefon na svetu

Čeprav je pametni telefon drugačen od profesionalnega fotoaparata – digitalnega fotoaparata, se v tanjšem Huawei P30 Pro najboljša optika prilega v obliki glavne kamere 40 MP s senzorjem Super Spectrum, ultra širokokotne kamere 20 MP, tele-foto objektiva 8 MP in fotoaparata Huawei ToF.

Odličen sistem objektivov, najsodobnejša elektronika, procesor signala slike (ISP) in nevronska procesna enota (NPU) omogočajo fotografiranje in snemanje posnetkov v najvišji kakovosti. Vsaka naprava Huawei je postavila nove, višje standarde fotografiranja, vendar je P30 Pro dosegel sam vrh.

Podrobna analiza je potrdila, da je Huawei bolj visokotehnološki kot prejšnje naprave serije P. Strokovnjaki so, na primer, preverili, ali bi Huawei lahko fotografiral v temni sobi brez oken in luči. Izkazalo se je, da ja! P30 Pro fotografira v zelo dobri kakovosti tudi tam, kjer drugi pametni telefoni ''vidijo'' le črn madež. To mu dovoljuje zelo visoka fotoobčutljivost. 

Huawei P30 Pro.

Rumena namesto zelene 

Huawei ima izboljšano matrico kamere (1/1,7 palca), ki absorbira vse delce svetlobe; prava tehnološka revolucija pa je inovativna barvna matrika, ki absorbira rumene pike namesto zelenih. Zakaj je to tako pomembno? Zakaj je to preboj? Ker skoraj vse barve vidnega spektra dobimo z mešanjem osnovnih barv: rdeče, zelene in modre. Medtem ko so barvno televizijo šele razvijali, so že začeli vključevati te barve v logotipe televizijskih postaj. 

Najnovejša foto-matrica v Huaweiu, ki v notranjost spušča rumene piksle, poveča količino svetlobe, ki doseže senzor, do 40 %. Zato pametni telefon P30 Pro, zlasti v temi in ponoči, vidi več kot človeško oko. Zaradi najvišje občutljivosti na svetlobo deluje kot očala za nočni vid.

Hitrost, stabilnost, absorpcija svetlobe 

Samodejno ostrenje (sto točk po oceni DxOMarka) pomaga pri ustvarjanju neverjetnih fotografij. Hitro merjenje ostrine je še posebej pomembno pri slabih, spreminjajočih se svetlobnih pogojih.  

Huawei je razvil tudi posebni tehnologiji: stabilizacijski sistem (motorji OIS v dveh kamerah) in nepogrešljivo merjenje globine ToF (čas svetlobe). Natančno zajemanje okvirja omogoča sledenje premikanju leč v okvirju, natančno prepoznavanje zasnove, uravnavanje ostrine in osredotočanje na podrobnosti. Najmočnejša točka najnovejše serije Huawei P je posodobljen (izboljšan) način Super Night, ki je zapolnjen s polno funkcijsko paleto za fotografiranje neosvetljenih ljudi, krajev, predmetov. 

Fotografije in videoposnetki, posneti s telefoni Huawei P30 in P30 Pro, so obogateni s predhodno nedosegljivimi podrobnostmi, svetlostjo, čistostjo in jasnostjo. Poleg tega izjemno globok tridimenzionalni učinek in barvna nasičenost prinašata prvi popolni telefon s fotoaparatom.

Več na: huawei.com/si

Fotogalerija

Huawei P30 Pro. Huawei P30 Pro. Huawei P30 Pro.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika