Bi želeli prespati v idilični hišici iz filma Počitnice? Zdaj lahko!

Klavdija Rupar 15.12.2021
kocapocitniceliv-cashman-e1yv72rrdwy-unsplash

December je tukaj, kar pomeni, da je čas za božično glasbo in božične filme. Eden izmed bolj znanih božičnih filmov, ki si ga vsi radi ogledamo v predbožičnem času je zagotovo film Počitnice (The Holiday). Poleg vrhunske igralske zasedbe, ki jo sestavljajo Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law in Jack Black, v filmu zagotovo najbolj pritegne menjava hiš. Še posebej nam je vsem ostala v spominu idilična zasnežena koča na angleškem podeželju. Poiskali smo nekaj podobnih hišic, v katerih lahko tudi prespite.

Bush Cottage, Bridgnorth

Bush Cottage stoji sredi čudovite pokraijne doline Shropshire. Je vse, kar si predstavljate, da ponuja angleška koča, z vrtnicami okoli vrat in dimom, ki se vali iz dimnika. Zgrajena je iz rdečih opek in hrasta, znotraj pa vas čaka udobna namestitev z dvema spalnicama. Namestitev je možna za minimalno štiri dni, primerna pa je za štiri osebe. Za vse skupaj boste odšteli le dobrih sedemnajst evrov na noč na osebo. Oglejte si Ludlow, Shrewsbury in vse, kar ima bogata okolica za ponuditi. 

Foto: bush cottage

Bridge Cottage, Peppercombe

Ta koča pokrita s slamo leži v dolini Peppercombe odkoder pot vodi do zapuščene obale. Bridge Cottage je obdana s sadovnjakom in manjšim vrtom, kar nas spomni na bolj umirjeno življenje iz prejšnjih stoletij. Gre za dvonadstropno kočo, ki vas bo za štiri noči in tri osebe prišla nekje 340 evrov, oz. slabih 30 evrov na osebo na noč. Ob obisku si vsekakor morate ogledati dolino Peppercombe, ki je obdana z obalo, klifi in čudovitim slapom, ki se zliva v morje.

Foto: bridge cottage

Ford Cottage, Coombe

Coombe predstavlja otroške spomine: idilična hišica, kjer slamanta streha udobno počiva na belih stenah in kjer se lahko ohladite v bližnjem potoku. Coombe sedi na križišču dveh dolin, le nekaj kilometrov od morja v Duckpoolu. Zgrajena je bila v sredini 17. stoletja, včasih je pripadala družini Grenville, ima pa veliko dnevno sobo, v kateri se lahko pogrejete v hladnih mesecih. Odpira se v večji sadovnjak. Le kratko vožnjo stran najdete tudi plažo primerno za surfanje.

Foto: Ford Cottage

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča