Barvita italijanska restavracija v Lyonu

Klavdija Rupar 12.06.2019
piada

Piada je restavracija v francoskem mestu Lyon, ki ima lokacijo sredi nakupovalnega središča, v katerem so starejše stvabe spremenili v dvorane za dogodke.

Restavracijo vodita sorojenca Arthur in Mathilde, ki sta želela v Francijo prinesti nekaj pristnih okusov njune rodne Italije. V njej so največja speciliteta tradicionalne "piadinas"- sploščen kruh, narejen iz moke, vanj pa lahko damo različne nadeve in sestavine, kot so šunka, mocarela ali paradižniki. Notranjost je oblikoval Masquespacionagrajeni španski biro notranjega oblikovanja.

Dizajn predstavlja italijanske korenine s tradicionalnimi elementi. Zgornji prostor spominja na preteklost, a bolj z modernimi estetskimi dodatki. Poleg tega je oblikovalec uporabil zlate barske luči in oboke z ogledali, ki spominjajo na tradicionalne lokale iz starodavne Italije. Neonski napis "Un po di Italianita" (kanček Italije) je eden ključnih elementov, svetle in močne barve pa naj bi polepšale dneve obiskovalcem, medtem, ko uživajo v čudovitih okusih.

Fotogalerija

piadapiadapiadapiadapiadapiadapiada

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča