Landerik

Landerik - nova restavracija v središču Ljubljane ponuja domače dobrote

Klavdija Rupar 21.05.2019

Landerik je nova pridobitev Ljubljane, ki jo najdemo na Starem trgu 11.  Je prostor za gurmana, ki pride bodisi prebrat časopis in na dober zajtrk, bodisi na kosilo, poslovni sestanek ali na ala carte večerjo. 

Landerik je kraj zaljubljen v domovino, njeno naravno moč in rodovitnost zemlje. Iz ljubezni do odkrivanj njenih najglobljih zakladov vseskozi raziskuje lokalne pridelovalce hrane in pijače ter spoznava njihove zgodbe. Gre za strastne in predane ljudi, ki že vrsto let, iz rodu v rod skrbijo, da ljudje uživamo kakovostne in lokalne dobrote. 

Landerik

Tako je vsak Landerikov krožnik (ali kozarec) preplet več zgodb. Vsaka od njih se začne nekje na širnem podeželju naše lepe Slovenije, kjer s pomočjo predanih lokalnih pridelovalcev in kmetovalcev nastane ključna sestavina. Landerikova shramba se namreč polni izključno z lokalnimi dobrotami iz najlepših kotičkov Slovenije.

Te pa predana, izkušena in kreativna ekipa kuharjev pretvori v fuzije okusov, združene na krožniku, v kozarcu ali v skodelici. 

V Landerik lahko pridemo na okusen Dedijev šmorn, krompirjeve cmoke, ki so jih poimenovali kar Krompirjeve počitnice. Lahko pa se oglasimo samo na kozarcu dobrega vina, piva, kave, kakava, ali čaja - vse je pridelano v naši Sloveniji.

Več na: facebook.com/Landerik

Fotogalerija

Izbor urednika