8 filmskih destinacij iz Igre prestolov, ki jih lahko obiščemo v živo

Teja Korošec 25.08.2017
Foto: theplanetD

Stradun, Dubrovnik (Hrvaška) - King's Landing

Foto: Forbes

V Dubrovnik se zgrinja vse več ljubiteljev fantazijske serije, ki si mesto King's Landing želijo ogledati v živo. Glavna ulica centra Stradun je še dodatno zaslovela v 5. sezoni, ko je po njej osramočena hodila Cersei Lannister. 

Grad Doune (Škotska) - Winterfell

Foto: Rough Guides

Če se vrnemo v prvo sezono Igre prestolov, se bomo spomnili gradu Winterfell, kjer je pred vsemi zapleti domovala družina Stark. Grad v resnici stoji na Škotskem in se imenuje Doune. 

Islandija - Wildling Territory

Foto: Pexels

Za snemanje kadrov na daljnem severu fantazijskega sveta, je filmska ekipa potrebovala ledeno in nenaseljeno pokrajino. Islandija se je s svojimi naravnimi lepotami izkazala kot popolna izbira.

Preberite še: 10 najboljših 'roadtrip' filmov

Plaža Itzurun (Španija) - Dragonstone

Foto: Iñigo Fdz de Pinedo

Plaža Itzurun na severu Španije je začasno postala Dragonstone, kjer je nekoč domovala kraljeva družina Targaryen. Vidimo jo lahko v novi 7. sezoni serije, ko se Daenerys končno vrne v Westeros. 

Grad Almodóvar (Španija) - Highgarden

Foto: castillodealmodovar

V graščini Highgarden prebivajo člani družine Tyrell. Čeprav prizorišče ni vključeno v osrednje dogajanje serije, je veličastni grad Almodóvar kot eden izmed najbolje ohranjenih v Španiji vsekakor vreden obiska. 

The Dark Hedges (Severna Irska) - Kingsroad

Foto: theplanetD

Kingsroad je najdaljša cesta v sedmih kraljestvih, ki vodi vse od ledenega zidu na severu, pa do prestolnice King's Landing na jugu. Skrivnostni severni del poti lahko najdemo na podeželju Severne Irske. 

Grad Trujillo (Španija) - Casterly Rock

Foto: turismoextremadura

Španski grad Trujillo je bil idealen za snemanje dogajanja na sedežu bogate družine Lannister. V najnovejši sezoni pred ikoničnim gradom opazujemo bitko med Daenerys-ino vojsko in Lannisterji. 

Ouarzazate (Maroko) - Pentos

Foto: Graeme Robertson

Zgodovinsko mesto Ouarzazate v Maroku je navdihnilo že številne režiserje. Opazujemo ga lahko na primer v odličnih filmih Gladiator in Babel. Tudi ustvarjalci serije Igra prestolov so ga izbrali za filmsko lokacijo, bolj natančno za mesto Pentos, kjer je potekala tudi poroka med Daenerys in Khalom Drogom.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča