4 prehranski dodatki za vsakodnevno boljše počutje

Klavdija Rupar 27.02.2022
prehranskidodatkidepositphotos246557648xl

Čeprav smo bili v pandemiji skoraj dve leti, se še vedno težko spopadamo s spremembami v življenju, ki nam jih je prinesla svetovna kriza. Imate težave z zdravjem? Potem je bolj kot kdajkoli čas, da začnete s svojo wellness rutino - rutino, s katero boste poskrbeli za vsakodnevno boljše počutje. Če niste prepričani kaj potrebujete, imamo za vas nekaj predlogov.

Vitamin C

Ena najbolj pomembnih sestavin, ki jih lahko nakupite kot del wellness rutine je vsekakor vitamin C. Ne le da pozitivno vpliva na vašo kožo in zdravje, obenem je tudi antioksidant, ki poskrbi za boljše delovanje imunskega sistema. Poleg tega pa je izrednega pomena tudi zato, ker ga naše telo ne proizvaja samo. 

Foto: Pexels

Kurkuma

Kurkuma izhaja iz korenine in je del ingverjeve družine, obenem pa je izredno znana v ajurvedski medicini. Vsebuje namreč kurkumin, močan protivnetnik in antioksidant, ki nevtralizira proste radikale. Ti namreč lahko povzročijo hudo poškodbo lasem, koži in celotnemu telesu. Ima protimikrobne in proti glivične učinkovine ter lahko pomaga pri boljšem prebavnem sistemu. 

Vitamin D

Nekako mislimo, da je vsakodnevno preživet dan na soncu dovolj, da prejmemo dovolj vitamina D. A to dejansko ni nujno. Veliko ljudi, še posebej starejših ljudi, s sončno svetlobo ali prehrano ne prejme dovolj vitamina D. Zato je potrebno obvezno med prehranska dopolnila, ki jih jemljete dodati še vitamin D, ki poskrbi za boljše delovanje imunskega sistema in poskrbi za bolj zdrave zobe, kosti in mišice.

Foto: Pexels

Ehinaceja ali ameriški slamnik

Ehinceja je narejena iz rože, ki jo najdemo v Severni Ameriki, imenujemo pa jo tudi ameriški slamnik. Sestavina ima visoko vsebnost antioksidantov, ki vam bodo pomagali pri podpori imunskega sistema. Ima tudi protivnetne in protibaterijske učinkovine.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča