Prihaja letošnji jesenski Teden restavracij

Helena Peterlin 13.10.2022
altroketr22p-pozdrav-iz-kuhinje-foto-peter-irman

Na jesenskem Tednu restavracij bo od 14. do 23. oktobra 2022 sodelovalo 107 izbranih restavracij, prvič jih sodeluje kar 11 restavracij. Organizatorji obljubljajo, da bo udeležba ponovno vrhunska in pestra.

Krištof TR22p, Slastna krškopoljska svinjina. (foto: Dean Dubokovič)

Poudarek letošnjega Tedna restavracij (spomladi in jeseni) je - Moja zgodba. Izbrane restavracije in gostilne je na Tednu restavracij ne bodo pripovedovale z besedami, temveč z jedmi in gostoljubjem!

V jesenskem Tednu restavraciji bo sodelovalo kar 107 slovenskih restavracij in gostiln. To dokazuje, kako se kakovost slovenske kulinarike širi, vedno več je vrhunskih restavracij, hkrati pa je tudi vedno več srčkov – najboljše ocenjenih restavracij. Med 11 novimi je tako kar 19 srčkov, dve restavraciji s po tremi, štiri s po dvema in pet z enim! V jesenskem Tednu restavracij sodelujeta tudi dve restavraciji z Michelinovo zvezdico: Restavracija Strelec in Hiša Linhart.

Miza za štiri TR22j, hruška in sivka. (foto: Jure Brložnik)Hiša Fink TR22p, goveji rostbif.AltrokeTR22P, Pozdrav iz kuhinje. (foto: Peter Irman)

JB TR2P, Brancin z zelenjavo, pena polenovke in ribja omaka. (foto: Suzan Gabrijan)

Promocija vrhunske kulinarike
V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh najokusnejšega tedna leta v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni vedno draga.

Več na tedenrestavracij.si!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika