Koktajli s kombučo za zdravo zabavo

Klavdija Rupar 15.03.2023
koktajliskombučo-unsplash

Ste že poskusili kombučo? Gre za zdravo pijačo, ki vam bo pomagala pri uravnvanju črevesne flore in priskočila na pomoč v zimskih mesecih, ko razsajajo prehladi in virusi. Fermentirana mešanica, ki skrbi tudi za zdravje vaših jeter. Ampak ste vedeli, da je odlično tudi kot dodatek k alkoholu? Zato vam danes predstavljamo, kako narediti koktajl s kombučo in tri preproste recepte, ki jih lahko uporabite, ko boste naslednjič gostili zabavo.

pexels min an 1441122

Kako pripraviti koktalje s kombučo?

  • Kombučo dodajte čisto na koncu. 
  • Preden jo uporabite, jo poskusite, saj so nekatere bolj sladke kot druge.
  • Lahko naredite tudi brezalkoholne koktalje. Eksperimentirajte s sadjem in grenkobo.
  • Zaradi kislosti najbolje deluje s kislimi pijačami, kot so margarita, kamikaze ali viski. 
  • Izberete lahko katerokoli kambučo najdete v trgovini.

Screwdriver

Zmešajte tričetrtine sladke kombuče z okusom citrusa, dodajte polovico skodelice sveže stisnjenega pomarančnega soka, polovico jedilne žlice vanilijevega ekstrata in mali kozarec vodke. Dobro premešajte, dodajte led in postrezite z rezino pomaranče.

Jagodna mimoza

Izberite kombučo z okusom jagode in nato zmešajte enak del pomarančnega soka, šampanjca in kombuče. Dobro premešajte, dodajte koščke lubenice in kozarec okrasite s svežimi jagodami. 

Pomladanski Spritz

Zmešajte kombučo, proseco in Aperol. Nalijete v kozarec z ledom in ga nato okrasite z rezino limone ter svežo meto.

Bloody Mary s kombučo

Potrebujete 88 ml kombuče z oksuom manga, 60 ml vodke, 120 ml paradižnikovega soka, eno do dve čajni žlički hrena in nekaj kapljic vaše najljubše pikantne omake. Vse skupaj dobro premšajte, prelijte v kozarec in postrežite.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika