Georgie bistro - odlična kulinarika v sproščenem vzdušju

Helena Peterlin 18.01.2023
georgie-bistro104

Georgie so chef Gregor Jelnikar in njegova ekipa, s katero je do nedavnega ustvarjal v znanem bistroju Monstera. Edinstvena prednost mlade, a izkušene ekipe je sproščeno prijateljsko vzdušje, ki ga postrežejo ob vsakem hodu. Prav to nepretencioznost in kreativno sestavljene krožnike je poudaril tudi Michelin, ko jih je priporočil v svojem vodniku. 

Chef Gregor Jelnikar

“Zelo cenim svojo ekipo, s katero smo v Monsteri osvojili veliko priznanj, med drugim tudi omembo v Michelinovem vodniku. Tudi v novem Georgie bistroju stremimo k odličnosti. Tu ponujamo vse, kar je bilo dobrega v Monsteri in še veliko več,” pravi Gregor Jelnikar. 


Georgie bistro odraža kuharsko osebnost chefa Gregorja Jelnikarja, ki ljubi preproste, a dobro premišljene vrhunske okuse. Njegov talent in zagnanost je v preteklosti prepoznal tudi Bine Volčič in ga povabil, da se mu pridruži. Po letih mentorstva je v Monsterini kuhinji prevzel glavno vlogo, zdaj pa je veščine preselil v svoj bistro.  


Za odprtje Georgie bistroja sem se odločil, ker čutim, da imam še ogromno potenciala in neuresničenih idej, ki bi jih rad delil z gosti. Čeprav kuham že deset let se počutim, kot da sem šele na začetku,” dodaja chef Gregor Jelnikar.

Nov bistro Jelnikarju in ekipi nudi več prostora za kulinariko, ki jo navdihujejo sezonske sestavine najboljše kakovosti. Te zaživijo v bistrojskih kosilih, gurmanskih prigrizkih in degustacijskih večerjah. Popolne grižljaje pa zaokroži bogata ponudba slovenskih ekoloških vin in mojstrsko zmešani koktajli. 

Svojo mizo lahko rezervirate na spletni strani: georgiebistro.si 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika