Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: preprosti spomladanski zavitki iz pečice
Pomlad je tu in gotovo se bodo prilegli kitajski spomladanski zavitki.
Spomladanski zavitki so stari znanci kitajskih restavracij, njihova priprava pa v resnici ni tako zapletena, kot se zdi na prvi pogled, zato se jih lahko lotimo tudi v domači kuhinji. Za okusne in zdrave zelenjavne zavitke bomo namreč potrebovali le slabih 45 minut in spodnje sestavine.
Sestavine:
- 2 stroka česna
- dve žlici rastlinskega olja
- kos svežega ingverja (velikost prilagodite svojemu okusu)
- 1 rdeč ne pekoč čili
- 300 gramov poljubne zelenjave (npr. korenje, sveže zelje, bučke)
- žlica sojine omake
- čajna žlica riževega kisa
- 4 lističi testa za spomladanske zavitek (lahko uporabite tudi listnato testo)
- 50 gramov topljenega masla
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. V veliki posodi oziroma voku segrejemo olje, dodamo česen, ingver in čili ter pražimo 30 sekund. Dodamo mešano zelenjavo, kis in sojino omako ter pražimo približno minuto. Ko se zelenjava ohladi, na pekač postavimo papir za peko. Liste testa narežemo na manjše kose ter na sredino vsakega nanesemo žlico zelenjavne mešanice. Nato testo zavijemo okoli zelenjave ter ob robovih zapognemo ter premažemo z maslom in postavimo na pekač. Vse skupaj položimo v pečico ter pečemo od 15 do 20 minut, odvisno od debeline testa.
PREBERITE ŠE: Recept - Šparglji z dimljeno postrvjo in praženimi lešniki
Še tople zavitke postrežemo s sladko čili omako. Pa dober tek!
Foto: Depositphotos